iPon Hírek

RGB LED-ek világítanak a Razer új egérpadján

Dátum | 2015. 05. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

RGB LED alapú világítási rendszerek egyre több PC-s kiegészítőn vannak, de főleg a Razer szereti alkalmazni őket, így talán nem túl meglepő, hogy az első világító egérpad is hozzá köthető.
A Razer Chroma családjába tartozó Firefly 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, és szokás szerint néhány extra effektet is támogat, amikkel nagyon különleges megjelenés kölcsönözhető a működő terméknek. Az RGB LED alapú világítás az egérpad szélein helyezkedik el (kivéve a kábeles oldalt), a vezérlését végző elektronikát pedig a felső él közepére helyezték – ide kapcsolódik a 2,13 méter hosszú, aranyozott USB 2.0-s csatlakozóval ellátott kábel is, ami a PC-vel való kapcsolattartást biztosítja.
A Razer Synapse rendszerére támaszkodó szoftver mellett a Chroma SDK is támogatja a Razer Firefly egérpadot, így a különböző játékok fejlesztői akár közvetlenül a játékba is integrálhatják a Firefly támogatását. Az egérpad persze nem csak fényeffektekkel működhet, hanem akár folyamatos, változatlan színű fénnyel is – minden csak beállítás kérdése. Valószínűleg a színe összehangolható a többi Chromás eszközünkkel is (billentyűzet, egér, füles).
Az új egérpad speciális, mikrotextúrázott borítást kapott, alja pedig csúszásgátló gumibevonattal rendelkezik, így garantálható a kellő stabilitás. A 380 grammos egérpad felülete remek egyensúlyt kínál a sebesség és a pontosság között, felülete pedig 355 x 255 milliméteres, így elég nagy területen egerészhetünk. A felhasználói élményt kicsit beárnyékolhatja a 4 milliméter vastag egérpad felső éle mentén elhelyezett kis egység, amelybe a játék hevében könnyen beleütközhet az egér kábele és/vagy a játékos keze, akármennyire is kompakt az elektronika háza, így a koncepció nem biztos, hogy megfelel majd a profi eSportolók igényeinek.
Az extravagáns egérpad természetesen nem lesz olcsó: európai listaárát 74,99 euróban határozták meg. A Razer Firefly várhatóan júniustól lesz elérhető kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. 5hR3kY
2015.05.26. 09:05
Újabb hiánypótló termék aranyáron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Cavalli87
2015.05.26. 09:07
75€? De viccesek ezek a fiúk, valamit megint belesütöttek a muffinjukba! Veszek hármat, és nem kell lámpára költeni a lakásban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. FaL
2015.05.26. 09:08
Általában tetszeni szoktak a Razer dolgai, pl. egerei kb. verhetetlenek, de egy ilyen baromságot, most komolyan... Ki a halálnak hiányzik, hogy világítson az egérpad? Miért jó az, ha valami elvonja a figyelmed a képernyőről? Azt az akármi egységet ott középen meg aki odatervezte szerintem még nem használt egeret és padot... Ha ápr. 1. lenne még elmenne ez a cucc, de ezt egyenes pofával kiadni, nem semmi!

Egyébként meg a cikkhez:
Tényleg belehalnánk ha leírnátok, hogy ez most szövet-, vagy keménypad? Az, hogy mikrotextúrázott a felszíne nem mond semmit az anyagáról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kajafun
2015.05.26. 10:10
Tetszik az egérpad. Az a felesleges szar a tetején már nem...
Abba a 4mm vastagságba is bele lehetett volna zsúfolni simán.
Amúgy olyan 10k-t adnék érte max!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. frenc
2015.05.26. 11:39
Azt a butykot a felso reszen en sem ertem. Nem csak az elsportolokat zavarja, ha beleakad, hanem szerintem mindenkit. Ha mar mindenkepp kell az oda, akkor miert nem raktak ki valamelyik oldalara?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. expander
2015.05.26. 14:20
Ennek mi értelme?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SgScorpion FaL
2015.05.26. 15:15
A Chroma szetthez kellett készíteni, mert a sok vásárló panaszkodott, hogy ez hiányzik még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mocsok92
2015.05.26. 15:30
[LINK]

Thermaltake Flare. Ez is világítós, tehát nem a Razer az első.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2015.05.27. 07:54
Egy jövőbeli vásárló őszintén árulja már el,hogy tényleg szükség van az ilyen parasztvakító felesleges kiegészítőkre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!