iPon Hírek

RIAA-sok veszik át az amerikai igazságügyet

Dátum | 2009. 02. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A RIAA nagy barátjának, Joe Biden alelnöknek köszönhetően Barack Obama egymás után tölti fel az amerikai Igazságügyi Minisztérium kulcspozícióit a jogvédő-ipar sztárügyvédeivel.


Egy a sorból például Donald Verrilli, aki hírhedtségét a Grokster bezáratásának, valamint a Google Viacom általi beperlésének, továbbá Jammie Thomas RIAA általi beperlésének köszönheti. Ezirányú tapasztalatai bizonyára igen jól fognak majd jönni neki új, kisegítő főügyész-helyettesi pozíciójában.

Ott van aztán Tom Perelli is, mint kisegítő főügyész, a RIAA mindeddig talán legkedvesebb ügyvédje, aki valószínűleg már maga sem számolja rég, hogy hány céget és magánszemélyt perelt be az élet minden területéről a RIAA nevében. Nem is csoda hát, hogy mostantól ő felel majd az Igazságügyi Minisztérium civiljogi és trösztellenes részlegéért.

Főügyész-helyettesnek David Ogden-t osztották be, aki az életrajzában lefektetett saját megfogalmazása szerint egyszerűen csak "média- és internet-vállalatokat, valamint jelentős kereskedelmi- és professzionális szövetségeket" képvisel, valamint "tagja volt annak a részlegnek, amely sikeresen megvédte a Sonny Bono Jogvédelmi Időtartam-Kiterjesztési Rendeletet az USA Legfelsőbb Bírósága előtt".

Szintén kisegítő főügyész-helyettesnek nevezték ki továbbá Neil MacBride-ot is, aki korábban Biden személyes segédje volt, de igazán hírhedtté a BSA szárnyai alatt végzett kalózellenes munkálkodása révén vált - ő felügyelte ugyanis a kalózspicli-programot, melynek keretében megjutalmazták a feltételezett szoftverkalózokat feljelentő egyéneket.

Obama úgy fogalmazott, hogy ezek az emberek "integritást, tapasztalatot és kitartást hoznak az Igazságügyi Minisztériumba, amelyre pedig nagy szükség is van ezekben a bizonytalan időkben" - ellentmondva még elnökjelöltként tett nyilatkozatainak, melyek szerint kevesebb korlátozás kell, a zenekiadóknak pedig kevesebb hatalom és befolyás. No igen, mint tudjuk, más a kampány, és más a kormányprogram.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Magrathea
2009.02.06. 12:18
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nikekolok
2009.02.06. 14:33
jajj dejó :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iker222
2009.02.06. 14:34
ott is ért ám mindenki mindenhez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!