iPon Hírek

Rice Digital – indie játékok Japánból

Dátum | 2012. 12. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az újonnan indult Rice Digital honlap célja, hogy japán független fejlesztők játékait ismertesse meg a világgal. Az indie kategóriát a japánok doujinnak nevezik, legyen szó zenéről, mangáról vagy játékról. Az oldalon egyelőre nyolc játék található, mindegyik angol nyelven. A kezdeményezés a Zen United lokalizálással foglalkozó cég és a PQube kiadó közös munkájának gyümölcse. A játékok kiadása mellett hírekkel is szolgálnak majd és igyekeznek eloszlatni a műfajjal kapcsolatban kialakult tévhiteket is.

A Zen United igazgatója, Geraint Evans szerint ez rá is fér a japán indie piacra, mert a köztudatban nagyon sok a félreértés vele kapcsolatban, sokan azt hiszik, hogy nem is létezik, mások úgy gondolják, hogy létezik ugyan, de csak a 18 éven felüli játékosokra és tartalmakra koncentrál. A japán doujin műfaj virágzik, és rengeteg minőségi cím kerül ki a független alkotók kezei közül. A honlap célja, hogy bemutassa ezeket, szórakoztató és informatív módon tegye őket sokak számára elérhetővé.

Az ötlet jó, és a Rice Digital valóban hiánypótló szerepet tölthet be, hiszen a nyugati digitális platformok elsősorban a nyugati fejlesztésű tartalmakra koncentrálnak. Az induló kínálat a kevés cím ellenére változatos, a honlapon szerepelnek verekedős darabok, shooterek, platform játékok, és van egy középiskolai dráma is, amelyben a feladat egy vígjáték klub létrehozása.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. arin
2012.12.06. 12:04
Mi más lehetne a neve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Seraph6
2012.12.06. 13:00
Remélem sok remek danmaku game fog eljutni hozzánk általa, ígéretes kis bolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. croix
2012.12.06. 14:40
Már csak az lenne jobb, ha lehetne regisztrálni is... ugyanis hiába töltöm ki -> reg -> semmi...
Fairy Bloom Fresia és a The eXced Collection már megvan Steam-en. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de egy controller azért nemárt hozzájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!