iPon Hírek

Richard Garriott újra munkában

Dátum | 2010. 02. 23.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Az Ultima sorozattal elhíresült Richard Garriott-nak úgy tűnik már hiányzott a videójáték-fejlesztéssel együtt járó pörgés, hiszen egy rövid szünet után újra belevetette magát a munkába. A világűrt is megjárt játéktervező legutóbbi munkája, a Tabula Rasa nevű MMO nem aratott túl nagy sikert, így Garriott most a közösségi portálokon játszható programok felé irányította tekintetét. Portalarium nevű cége már sikeresen kidolgozott egy olyan alkalmazást, amely segítségével a különféle játékmotorokkal, programnyelvekkel írt játékok futtathatóvá válnak a Facebook-hoz hasonló oldalakon (természetesen az egyszerűbb, Flash-szerű játékokra kell gondolni). A cég első játéka a MySpace-en, iPhone-on és Android készülékeken kipróbálható Sweet @$! Poker volt, melyet ha minden jól megy, hamarosan újak követnek. Richard Garriott elmondta, hogy élvezi a játékfejlesztés ezen formáját, hiszen így visszatérhet a gyökerekhez, amikor még egy kis csapattal, alacsony költségvetésből készítették a programokat.

Nem sok játékfejlesztő mondhatja el magáról, hogy járt a világűrben
Egy interjúban azt is megtudtuk tőle, hogy nem szeretné elhanyagolni az Ultima-szerű játékokat sem, ám azokat már csak ezen az új platformon, a közösségi oldalakon tudja elképzelni. Sokakkal ellentétben ő nem fél attól, hogy csak az alkalmi játékosok próbálnák ki ezeket a programokat, véleménye szerint még a hardcore játékosokat is elcsábíthatja egy-egy jól sikerült cím. Úgy véli, hogy ha sikeresek lesznek ezek a programok, az nagy lökést adhat ennek a platformnak, hiszen mások is látni fogják, hogy lehet minőségi játékokat készíteni az ilyen weboldalakra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gunex
2010.02.24. 09:22
ha a képen látottakbol arra következtet vki hogy járt a világűrben az nagyon téved, mert csak egy repülöben van ami különleges manöverezésének köszönömhetöen lebegni lehet pár másodpercig mint a világűrben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Melkor
2010.02.24. 10:18
FAIL!

Ugyanis Garriott volt a 6. űrtúrista aki a Szojuz TMA-13 fedélzetén érkezett a Nemzetközi űrállomásra. Biztos hajtotta a vére, mert apuka űrhajós volt.

Tény, hogy a kép ami itt látható egy Zero-G repülőn készült, de milliárdos játékfejlesztőnk 10 napot töltött az űrben ami kb 30.000.000 $-ba "fájt" neki!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gunex
2010.02.24. 13:11
nem ismerem az illetöt és a multját csupán a kép alapján idultam ki hogy nem legyen félreértés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!