iPon Hírek

R.I.P. PSPgo

Dátum | 2011. 04. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony egy japán honlapnak (AV Watch) megerősítette, hogy leállította a PSPgo gyártását. Ezt azzal magyarázták, hogy szeretnének az új NGP-re koncentrálni. A PSP-3000-es modellt ettől függetlenül tovább árusítják.

Hallani lehetett olyasmiket, hogy számos kiskereskedőnél eltűnt készletről az eszköz, és hogy már nem lehet előrendelni. A Sony nem tagadta a pletykákat, melyek szerint leállítja a kézikonzol gyártását, így nem ért minket meglepetésként a megerősítés híre. Az, hogy az NGP-re kell koncentrálniuk rendben van, de sajnos nincs mit szépíteni, a PSPgo megbukott.

A kereskedők nem szerették, mert túl magas volt az ára és húzták a szájukat az UMD meghajtó hiánya miatt is. A Sony másfél évvel a marokkonzol piacra kerülése után állt le a gyártással. Kis hazánkban hivatalosan nem lehet(ett) kapni az eszközt, mivel nálunk nincs PlayStation Store, amelyen keresztül játékokat vehetnénk a masinára.

Amilyen szomorú véget ért a PSPgo, annyira bíztató az NGP, melybe rengeteg új funkciót szorítottak:
"Ez egy nagyon izgalmas időszak a hordozható PlayStation-ök történetében. Még az év vége előtt elindítjuk az NGP-t, a következő generációs marokkonzolt, ami véleményünk szerint forradalmi változásokat hoz majd a hordozható eszközök világába. Addig is a jelen generációs PSP-k forgalomban maradnak, különös tekintettel az újonnan bemutatott takarékos szériánkra, az Essentials-re, mely továbbra is a felhasználók igényeinek szolgálatában marad."

R.I.P.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. haly
2011.04.21. 14:13
Szerintem ez várható volt, és nem is csoda, mivel az új darab igen izmos lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szerzetes
2011.04.21. 14:52
Kérek szépen egyet örökbe tesztelni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MaximumGam...
2011.04.21. 17:31
Én tuti veszek PSP2 ből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shadow040
2011.04.21. 18:25
a pspgo alapbol döglött 5let volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. RichardAud...
2011.04.21. 23:17
R.I.P.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fada
2011.04.25. 07:46
Nekem is van PSP-m, csak az vele a helyzet, hogy nekem az asztali PC az etalon és úgy elég lelombozó tud lenni az ahhoz képest 5-10 évvel való visszaugrás grafikai téren. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet összehasonlítani a kettőt, meg mekkora haladás akkora méretben megvalósítani, de akkor is. PSP-n mindig a grafikával akartak tarolni, DS-en meg a játékélményen volt a hangsúly. Persze pár (LBA) valóban élvezetes játék a Sonynál is volt, de amíg állandóan csilli-villi kinézetre apellálnak, akkor én meg hagy hasonlítgassam a non plus ultrához. Ezek a hordozható kis kütyük akkor is le tudnak kötni, ha két pixelt üldözöl, csak ez Sanyiéknál nem esett még le (a DS még 3D támogatással is jóval egyszerűbb grafikával bír).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!