iPon Hírek

Rob Pardo kilépett a Blizzardtól

Dátum | 2014. 07. 04.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Rob Pardo a World of Warcraft egyik fő dizájnere, aki az utóbbi időben Chief Creative Officerként dolgozott a Blizzardnál, váratlanul kilépett a cégtől. Pardo ma jelentette be döntését, amelyről a következőket írta Twitteres búcsúüzenetében: "A Blizzardnál töltött 17 év után, hosszú és alapos megfontolást követően meghoztam azt a nehéz és keserédes, de végső soron izgalmas döntést, hogy megnyitom életem és karrierem új fejezetét." A 44 éves Pardo 1994 óta tervez játékokat, pályafutását az Interplaynél kezdte, azután az ott töltött éveket követően 1997-ben csatlakozott a Blizzardhoz, ahol olyan játékokon dolgozott, mint az eredeti StarCraft, a StarCraft: Brood War, a Warcraft 3 vagy a Diablo 3. Ő volt a World of Warcraftnak és két kiegészítőjének, a Wrath of the Lich Kingnek és a Burning Crusade-nek a fő dizájnere is. A Chief Creative Officeri pozíció előtt az Executive Vice President of Game Design posztját töltötte be, munkájának nagy hatása volt a Blizzard és az Activision bevételeire. Pardót 2006-ban a Time Magazine a világ 100 legbefolyásosabb emberei közé sorolta. Pardo távozása előtt az idén megjelenő új WoW kiegészítőn, a Warlords of Draenoron dolgozott. A Blizzard még nem nevezte meg utódját. Az úriember egyelőre nem hozta nyilvánosságra, mik a tervei a jövőre nézve. Battle.neten írt búcsúüzenetében a következőket írta ezzel kapcsolatban: "Várom az új kihívásokat, melyeket új karrierem ígér, de mindig jó érzéssel fogok visszagondolni arra az időre, melyet veletek és a fantasztikus és segítőkész csapatokkal töltöttem a Blizzardnál. Elégedettséggel és egyben szerénységgel töltött el ez az idő, jobb fejlesztővé és jobb emberré váltam. Várom, hogy még hosszú évekig játszhassak a Blizzard játékaival, de ami a legfontosabb: végre van elég időm arra, hogy összerakjak egy ütős Hearthstone paklit." "Arra még nem tudok választ adni, hogy mi lesz a következő lépésem, de amint megtudom, válaszolni fogok. A legfontosabb, hogy élvezzem a nyarat a családommal, sokat játsszak és elgondolkodjak azon, hogyan tovább. A játékipar izgalmas időket él, virágzanak a PC-s játékok, az új konzolok, a mobilos játékok és a virtuális realitás valósággá válik. Olyan, mintha üres lenne a küldetéseket tartalmazó naplóm, és elindulnék egy új zónába, ahol még ne jártam."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. KisDre
2014.07.04. 19:45
"Olyan, mintha üres lenne a küldetéseket tartalmazó naplóm, és elindulnék egy új zónába, ahol még ne jártam."

Hehe, ez jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. cheatergs
2014.07.04. 19:48
"...szerénységgel töltött el ez az idő..."
Hmm... Khmm... LOL! Bocs!

A Blizzard vezetősége (akik közé Pardo tartozott) köztudottan kiemelt figyelmet szentelt mindig is a vásárlóival szembeni alázatosságra. A WoW csak még szerényebbé tette őket, ezért is csatlakoztak az Activisonhöz, akinél magasztosabb példaképet nem is találhattak a piacon. Még több szerénységgel bekerülnének a történelemkönyvekbe (csak ehhez túl szerények).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Tapir_606
2014.07.04. 20:36
nem "csatlakoztak az Activisionhöz", legalábbis nem abban az értelemben, ahogy te írtad,
nézz utána dolgoknak, mielőtt ilyeneket írsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester Tapir...
2014.07.05. 07:06
Engem pl nem tudna megvenni az akihez nem akarok csatlakozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Humbuk Szefm...
2014.07.05. 08:29
Ha van egy jó munkahelyed, jó fizetéssel, amit felvásárol egy másik cég tokkal-vonóval és esetleg megúszod a leépítéseket, átszervezéseket, nem tudom miért kellene ott hagynod a munkahelyed.

Azért az egyértelmű, hogy nem a "munkás" dönt, hanem a tulajdonos... Nyugaton sem ellenségei a pénznek az emberek.
Ez nem a vöröskereszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester Humbu...
2014.07.05. 11:01
Kérlek, légyszi, de tényleg légyszi.. értelmezd már újra mit írtam.

De tudod mit? Leírom.

Ha én lennék a Blizzard, akkor ha meg akarna venni valami másik cég, de nem akarom neki eladni magam akkor szerinted megvenne? Ha van egy cégem, és bej9ön egy tirpák alak hogy megvenné, el kellene adnom? Vagy csak ha úgy akarom?

Ha eladom akkor csatlakoztam az ő cégéhez mint egyszerű melós... innentől bizony a Blizz csatlakozott az ektivízsönhöz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27 Szefm...
2014.07.05. 12:28
csak ez úgy néz ki, annyit pénzt ajánlanak, hogy az életbe nem mondasz nemet. Így bizony eladod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rini
2014.07.05. 13:15
Azért azt higgyétek el, hogy a Blizzard sem szíves örömest ugrott az Activision markába. Bajok voltak ott is akkoriban még ha nem is álltak annyira rosszul. Kellett a pénz az új projektekhez és ebből azért nem dúskáltak. Az Activision pedig ezt tudta számukra biztosítani ráadásul kiadói mivoltából a terjesztés is megoldódott számukra. Mivel viszont a Blizzard se lévén teljesen hülye és nem üres zsebbel álltak rá az alkura, így képesek voltak viszonylag független cégként társulni. Az üres zsebet nem feltétlenül a készpénzre értem. Akiknek ez a szerződés nemigen tetszett vagy volt más lehetősége azok már régen leléptek a cégtől. Lásd a Torchlight készítőit. Viszont abban is biztos vagyok, hogy amennyiben leválnának a nagy A-ról egy idő után becsődölnének a sikereik ellenére is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. i2k010
2014.07.06. 10:44
Ez a Blizzard már nem AZ a Blizzard - az Activision tett róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ecco
2014.07.07. 11:28
Pedig ha maradt volna részt vehetett volna a WoW 7-8-9, a Diablo 4-5-6 és a Starcraft 2.3-3-4 fejlesztésében.. Sajnálhatja, hogy ezekből kimarad. (Nem.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2014.07.07. 12:01
17 év munkaviszony után nem szokott az ember úgy dönteni, hogy "új kihívásokra" van szüksége. Pláne mikor egy új franchise bevezetésén munkálkodik a banda.

Mindenesetre a Diablo 3-ról nem hallottam túl sok jót, szóval a Blizzard eszenciája nem hiszem, hogy pont vele fog távozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!