iPon Hírek

Robbanás előtt a Windows 8 alapú táblák szegmense?

Dátum | 2014. 01. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Évek óta az Android és az iOS alapú táblák uralják a piacot, Windows alapú társaik pedig lemaradva, elég csekély piaci részesedéssel követik őket. Az Apple hatalmas mennyiségben értékesíti iPad sorozatú tábláit, Android alapú megoldásokból pedig rengetegféle van jelen a piacon, így bőven van miből választani. Az előzmények alapján tehát kevesen gondolnák azt, amit az elemzők állítanak: 2014 a Windows operációs rendszerrel ellátott táblagépek éve lesz.
Több elemző is úgy véli viszont, hogy idén a Windows 8-as táblák nyerik majd a versenyt. Az Aberdeen Group elemzője, Andrew Borg ezzel együtt úgy látja, az üzleti szegmensben a Microsoft elveszti majd a küzdelmet. Ebben a szegmensben a "Bring Your Own Device (BYOD) – hozd a saját eszközödet" kezdeményezés jelenthet sikert a Microsoft számára, amelynek keretén belül a vállalatok alkalmazottai saját eszközeiket foghatják be céges munkára – persze meghatározott szabályok betartása mellett. E szegmens tábla részlegét korábban az Apple uralta az iPad táblákkal, a második helyet pedig az Android alapú megoldások foglalták el. A Windows alapú x86-os táblák az üzleti felhasználók számára azért lehetnek vonzóak, mert ezeken futnak azok az alkalmazások, amik a noteszgépeken és az asztali számítógépeken – így például a Microsoft Office teljes értékű változatát is gond nélkül használhatják ezeken az eszközökön. A Gartner előrejelzése szerint a táblák szegmensében az idei év folyamán hatalmas, 47% körüli növekedés várható. A PC piac ezzel egy időben stagnálni fog.
A fentebb említett dolgok mellett azért is népszerűbbé válhatnak a Windows 8 alapú táblák, mert a Windows 7 alapú konfigurációk kivezetésre kerülnek, illetve kerültek a piacról. A Windows 8 alapú táblák kedvező ajánlott végfelhasználói áraikkal vonzó alternatívák lehetnek a Windows 7 alapú konfigurációk helyettesítőiként. Érdekesség, hogy a Microsoft idén az üzleti szegmens teljes BYOD részének immár 90%-át uralhatja majd, ami a jelenlegi 75%-hoz képest komoly előrelépés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. csiki2
2014.01.13. 17:10
Hát ezek nagyon erőltetett érvek. Lassan kiírhatnák az "előrejelzők", hogy fizetett hírdetés...
Eleve az a megközelítés, hogy a full MS Office magában megmozgat valamit is (mert az aztán a munkaeszköz), nevetséges.
A Windows 7-es táblák "kivezetése" a másik megmosolyogtató dolog: akkor kannibalizálja a saját, amúgy is minimális piacát? És ez a többieket hol fogja érdekelni (mégha létezne is ez a szegmens)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Balucsek
2014.01.13. 18:10
Már azt hittem olyan robbanás előtt állnak mint az ATM-ek... Bár az lehet hihetőbb lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nemlehet
2014.01.13. 18:21
Én sem gondolom, hogy ez jogos lenne. Kevesen dolgoznak tableten. Még a 10 colos is kicsi minőségi munkához. MEg amúgy is a legtöbb cég notit vesz az alkalmazottaknak. Ráadásul a rendszergazdák nagyon fogják szeretni ezeket a szereletetlen, rengeteg eszközt nem támogató tableteket. Persze teljes értékű Win8 meg elvileg működik vele minden, a gyakorlatban mi 3 Win8-as táblára is próbáltunk egy nyomtatót felrakni (nem dzsunka, hanem egy 2 éves HP lézer nyomtató) és sehogy sem sikerült felimádkozni, pedig számtalan laptopon és PC-n működött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jamborka
2014.01.13. 19:41
Hálózati nyomtatás sem működött?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. freyr
2014.01.13. 20:17
Bár nem szeretem úgy általában a Windows-t asztalon, azonban tableten ezerszer inkább az, mint az azt tudásban és stabilitásban meg sem közelítő Android vagy iOS.
Egyedül a frissítések lehetnek érdekesek, jön egy frissítés, majd 20 perc várakozás, amíg frissít leállítás, majd indulás közben? Vagy van végre on the flight frissítés W8-ra is? Mert én még nem találkoztam vele.
Kár érte, hogy ez csak elemzők álítása, nem hihető forrásból származó előrejelzés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MuldR
2014.01.13. 20:40
BYODnak nem az a lenyege, hogy azon dolgozz elsodlegesen! Hanem ha egy maratoni meetingen vagy, vagy egesz napos trainingen, vagy masik branchben, akkor elerd az emailjeid, meg tudd nezni ha kuldtek valami office attachmentet es tudj reagalni. Ezert nem vesz neked a ceg 100 000 ert eszkozt, hanem megengedi, hogy a sajatod hasznald. Ez egy win-win szituacionaktunik....mersze ezzel is a munkavallalo sziv, mert tobbet dolgozhat, magasabbak az elvarasok, de boldog, hogy nem kell rohangalnia es nem cseszik le, mert egy training miatt all a munkaja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MuldR
2014.01.13. 20:41
Szerkesztes nincs, helyesirasi hiba van....bocsi, gyorsan irtam es nem olvastam vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gpety
2014.01.13. 21:41
Nem hinném, hogy ez be fog következni. Az Android nagyon elterjedt és habár az ilyeneket illik divatból is lesz.rozni, szerintem nagyon is jó és mobil eszközökön kiválóan teljesít. Üzleti felhasználásra meg max akkor, hogy ha a kijelzők mérete tovább nő, az árak meg csökkennek. Ez a kettő pedig nem túl reális így együtt. A Microsoft a mobil szegmenst elbénázta, évekkel hamarabb kellett volna ébredniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gab78
2014.01.13. 22:01
Bombarobbanás előtt? Vagy mi? Erre az esély annyi, minthogy a MS több konzolt fog eladni, mint a Sony... 0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kray
2014.01.14. 12:20
Én is azt hittem, hogy felrobbanás előtt
Gondoltam eldurrogtatják őket a következő nagy tűzijátékos eseményen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Phantomstr...
2014.01.14. 12:34
Éppen elég, hogy érdemi konkurencia híján desktopon ver vele a sors. Még a Win8 népszerűtlensége sem tudott felemelni egy másik oprendszert, hogy kapjon olyan támogatottságot, hogy teljesen kiválthassa az MS-t, pedig nagyon ráférne a piacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!