iPon Hírek

Robbanás előtt az érintőkijelzős noteszgépek szegmense?

Dátum | 2013. 04. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A noteszgépek szegmense az utóbbi időben fura és egyben mulatságos játszótérré változott, ahol az egyes gyártók azzal foglalatoskodnak, hogy különféle módszerekkel érintő adatbevitelt támogató noteszgépeket építenek. Egyelőre sok érdekes próbálkozást láthatunk, amelyekről nehéz megmondani, melyik lesz majd sikeres és melyik fullad bele az érdektelenség mocsarába. Az azért már most is látszik, hogy a lecsatolható billentyűzettel érkező hibrid rendszerek, amelyek táblaként és klasszikus noteszgépként egyaránt használhatóak, elég jól fogynak. A DigiTimes a tajvani zsanérgyártók információira hivatkozva azt állítja, hogy az idei év első negyedévében kifejlesztett hibrid noteszgépek, amelyek lecsatolható billentyűzettel érkeznek, az összes notebook modellt vizsgálva már több, mint 20%-os részesedéssel bírtak. Ezek a termékek a lecsatolható billentyűzet miatt speciális zsanérokat igényelnek, így a tajvani zsanérgyártók elég jól átlátják a piac jelenlegi helyzetét. Az információk szerint az érintőkijelzővel ellátott noteszgépek az idei év második felében 70% körüli szállítási-mutató növekedést produkálhatnak, ami igen jól hangzik. Manapság a konvertibilis noteszgépek piaca nem az igazi, már ami a kínálatot illeti. Vannak remek produktivitást és mobilitást kínáló modellek, amelyek kedvező áron kerülnek forgalomba - ilyen például a HP Envy x2 is, igaz, Intel Atom processzora miatt egyes vásárlók szemében unszimpatikus megoldásnak minősül. Vannak olyan példányok is - mind például a Samsung ATIV Smart PC Pro 700T -, amelyek már vonzóbb tulajdonságokkal bírnak, de átlagfelhasználói szemmel nézve drágák. Középút egyelőre nem igazán van, ahol nagy teljesítményt és remek mobilitást kapunk - lehetőleg kedvező áron. Az elkövetkező hónapok folyamán ez a helyzet egészen biztosan megváltozik majd, hiszen rengeteg új érintőkijelzős noteszgép érkezik, amelyek között konvertibilis példányok is szép számmal lesznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Enno
2013.04.19. 14:20
hogy ha nem ilyen 1300x700 körüli felbontással akkor lehet még örülök is majd egynek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. biro.jano
2013.04.19. 15:26
A Lenovo Yoga már most is a piacon van és annak 1600x900 a felbontása. Nem lecsatolható a kijelzője, viszont át forgatható és nagyon jól működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zodiac83
2013.04.19. 16:10
Joker, ha lehetek egy picit grammar-nazi:
Legalább ti publicisták használjátok már korrekten a szimpatikus ellentétét: antipatikus (görög <> latin). Tudom, hogy elterjedt a köznyelvben, de ha lehet jó irányba neveljük a népet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2013.04.19. 16:25
igaz, Intel Atom processzora miatt egyes vásárlók szemében unszimpatikus megoldásnak minősül.

Huuuu de finom, és költői! Értem én de azért mégis,ez olyan azért kicsi és puha ,hogy ne fájjon....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2013.04.21. 16:25
A címre válasz: NEM!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Micromatic
2013.04.21. 22:30
Ezek a noteszek már több éve a piacon vannak, és nem csak intel atom procival szereltek. A windows 8 se tabletnek, se normál pcnek nem jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... Micro...
2013.04.21. 22:44
NEKED nem jó. Megelégedéssel használom normál Pcnek, köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!