iPon Hírek

Robbantott az Intel

Dátum | 2009. 10. 14.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Intel 1,86 milliárd dolláros, azaz papíronként 33 centes nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben, szemben a 28 centes elemzői EPS várakozásával. Az eredmény kissé elmarad azonban a tavalyi azonos időszak 2,01 milliárdos profitjától.

Árbevétel terén 9,4 milliárd dollárt ért el a cég, ami 7,8 százalékos visszaesés a tavalyihoz képest, viszont ez is felülmúlja a Thomson Reuters 9,06 milliárdos elemzői konszenzusát.

A gyorsjelentését és negyedik negyedéves kilátásait tőzsdezárás után közzétevő chipgyártó részvényei 7 százalékkal drágultak az elektronikus kereskedésben és magukkal rántottak a szektor több másik nagyágyúját, az ősellenfél AMD-től a Dell-en át a Hewlett Packardig.

A vártnál jobb eredmény egyrészt a kínai piac bővülése, másrészt az iskolakezdési akciók által felpörgetett kereslet eredménye volt. Ám segített ebben a vállalat által előzetesen 53 százalékos profitkulcs várakozással szembeni 58 százalékos valós ráta.

A többek közt karácsonyi vásárokat is tartogató negyedik negyedévre az Intel 10,1 milliárd plusz-mínusz 400 millió dolláros árbevételt prognosztizál 62 százalék körüli profitkulccsal. A Thomson Reuters és a Bloomberg által megkérdezett elemzők egyaránt 9,5 milliárdos bevételt várnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kange
2009.10.14. 11:00
VISSZA A HIRHEZ

Jaj, ezek a számok alapján könnyes lett a szemem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!