iPon Hírek

Robin Williamstől búcsúzunk

Dátum | 2014. 08. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Bizonyára hallottátok már a szomorú hírt, hogy elhunyt Robin Williams Oscar-díjas színész, humorista, aki a Mork and Mindy című tévésorozattal szerzett magának ismertséget a 70-es évek végén - a nem mai gyerekek még emlékezhetnek rá, hogy nálunk Egy úr az űrből címmel ment, de akinek így ismerősebb: "nanu-nanu". Robin Williams hosszú és sikeres karrierje során többek között olyan nagyszerű filmekben játszott még, mint a Garp szerint a világ, a Jó reggelt, Vietnam!, a Holt költők társasága, Az ébredések, A halászkirály legendája vagy a Good Will Hunting, hogy csak párat említsünk. Talán kevéssé ismert az a tény, hogy a színész nagy játékbolond, és olyan nagy Zelda-rajongó volt, hogy a lányát is a híres hercegnőről nevezte el. Az alábbi, boldogabb időket idéző Ocarina of Time 3D reklámban ők ketten szerepelnek.
A színészre lánya, a most 25 éves Zelda Williams Antoine de Saint-Exupéry sokunk számára kedves könyvéből, a Kis hercegből származó idézettel emlékezett, melyet most Rónay György fordításában közlünk: "De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak... (…) - Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak!" Zelda a következő sorral zárta Twitteres üzenetét: "Megpróbálok továbbra is fölnézni."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Shinjiii
2014.08.12. 21:48
Jó színész volt, kedveltem a szerepeit. Gyerekként a Jumanji volt a kedvenc filmem tőle. Nem volt méltó arra, ahogyan elhunyt. Nyugodjon békében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. AusWolf
2014.08.12. 21:56
A kedvenc színészem volt. Nyugodjon békében!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. schjani
2014.08.12. 22:31
Nyugodjon békében!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. TheEnginee...
2014.08.12. 23:01
RIP! ;(
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sks7891
2014.08.13. 07:40
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. epyn
2014.08.13. 07:56
A Kétszáz éves Ember,örökké!
Isten veled mr. William !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. expander
2014.08.13. 10:13
63 évesen meghalt? Beteg volt? Ezt nem tudjátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987
2014.08.13. 10:26
A sors furcsa fintora, hogy éppen az az ember szenved depresszióban, és lesz öngyilkos, aki a legnagyobb nevettetők közé tartozik. Minden alakítását szerettem. Még a legrosszabb filmet is fel tudta hozni élvezhető szintre. Nagyon sajnálom. Bár csak segítséget kért volna inkább. De még jobb lenne, ha az agyatlan blockbusterek mellett igény lenne még a hozzá hasonló egyéniségek filmjeire is. Van egyáltalán manapság olyan karakteres nevettető, mint Robin, Jim Carrey, Michael J. Fox, DeNiro, Eddie Murphy? De akció sztárok sem a régiek már. 27 éves fejjel azt kell mondanom, hogy a régi filmek sokkal tartalmasabbak voltak. Most már annyira a felszín, a látvány viszi a filmeket, hogy kevés az igazán jó alkotás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szurcsi expan...
2014.08.13. 12:34
nem volt beteg csak keveset ivott meg drogozott...egy idő után a szív ezt már nem tolerálja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dzsuz87 Atesz...
2014.08.13. 16:32
Atesz ha jó filmeket szeretnél nézni, akkor ne Hollywood-ban keresd. Néha meglepően jókba akad bele az ember egy Filmmúzeumon is, vagy valamelyik királyi csatornán 11-kor.
Ja, és a Féleáldozhatókra nem mondhatod, hogy nincs meg benne az a régi érzés, ami úgy hiányzott a mi korosztályunknak!

Tényleg jó színész volt, bár a Jumanji pont arra példa, amit te említettél, hogy a legrosszabb filmet is nézhetővé teszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predike07
2014.08.13. 19:58
Szépen lassan elmennek azok a szinészek akiken felnőttem
Számomra egy-egy ismertebb szinész halála ( legyen az Magyar vagy külföldi mindeggy) jelenti azt,hogy na bizony felnőttem.Amikor meg belegondolok abba,hogy a jó szinészek Stallone,Schwarzi meg még sokan mások hány évesek is, mégjobban rádöbbenek,hogy az idő bizony tellik.Mint korábban is irta egy forumkolega ,bizony ma már nincs jó film,vagy legalább olyan ami méltó lenne,hogy felérjen a régi 3D-től meg fél órás lassitásoktól mentes csili vili filmekhez.
Rengeteg filmet láttam Robin Williamstől,sajnálom,hogy így lett vége.Nem irigylem én egyik sztár életét se,80% hasonlü problémával küzd.Nem az utolsó volt aki így lép ki a mozivászonról.
Bízom benne,hogy egyszer mind együtt fogunk nevetni a szeretteinkel karöltve rajta ott fent valahol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BReal
2014.08.15. 12:38
Persze ízlések és pofonok különböznek, de Stallonét, Schwarzeneggert jó színésznek nevezni, hát...
Valamelyik nap láttam egy Friderikusz műsort Robin Williamsszel, 1997-ből, szinte minden pillanatára emlékeztem akkorról. Számomra a 3 legemlékezetesebb filmje a Holt költők társasága, a Good Will Hunting és a Patch Adams. Nagy kár érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!