iPon Hírek

Roccat Sova: játék kényelmesen, a kanapén ülve

Dátum | 2016. 06. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Roccat egy új billentyűzet-egér párossal rukkolt elő, ami a Corsair és a Razer korábban bemutatott termékeihez hasonlóan főleg azokat veszi célba, akik szeretnek kényelmesen, a kanapén ülve játszani. A Sova egy nagyméretű kiegészítő, amelynek bal oldalán egy klasszikus, numerikus billentyűk nélküli billentyűzet található, a jobb oldal pedig nagyméretű egérpadként funkcionál, így a termékek ölbe véve kényelmesen irányíthatjuk kedvenc játékainkat.
A Sova egy 646 milliméter széles, 280 milliméter mély és 37 milliméter vastag megoldás, amely 2350 grammot nyom a mérlegen. A hatalmas felület egy kompakt billentyűzetnek ad helyet, ami kétféle kivitelben érhető el: a Sova membrán alapú kapcsolással dolgozik, míg a Sova MK kapcsolói TTC gyártmányú mechanikát kaptak. A TTC neve ugyan újnak tűnik a gamer billentyűzetek szegmensében, a cég mégsem újonc, hiszen a 90-es évek óta fejleszt mechanikus kapcsolókat egerek, illetve egyéb elektronikai termékek számára.
A mechanikus és a membrános változat
A billentyűzet ettől függetlenül multimédiás funkcióbillentyűkkel és N-key Rolloer funkcióval érkezik, fedélzetén pedig 512 KB-nyi memória és egy 32-bites ARM SoC foglal helyet, így a makrók készítése és elraktározásuk egyszerűen, gyorsan történik. A Sova MK, azaz a mechanikus billentyűkkel ellátott változat esetében kék ledes háttérvilágítás is rendelkezésre áll, ami billentyűnként testreszabható – összesen hatféle fényerősség közül ehet választani. A billentyűzet támogatja az 1000 Hz-es polling rátát, az adott rendszerhez pedig 4 méteres USB kábelen keresztül kapcsolódik.
A cserélhető egérpaddal ellátott újdonság két darab USB porttal érkezik, így az egér – vagy a hozzá tartozó vevőegység – csatlakoztatása kényelmesen megoldható. Vezetékes egér esetén kábelcsatorna is rendelkezésre áll, így a vezeték rögzíthető – nem fogja akadályozni a felhőtlen kikapcsolódást.
Az újdonság alján cserélhető párnázást alakítottak ki a maximális kényelem érdekében, a billentyűk alatt elhelyezett csuklótámasz pedig az egérpadhoz hasonlóan bármikor cserélhető. A billentyűzet felső részén kialakított sín akár okostelefon tartót is fogad, igaz, ezt a kiegészítőt külön kell megvásárolni. Az okostelefonon különböző hasznos információk jelenhetnek meg, hála a Roccat Swarm technológiájának, illetve szoftverének.
A Roccat Sova membrános változata 149,99 dollárba kerül, a mechanikus billentyűkkel felvértezett Sova MK pedig 199,99 dollárért lesz elérhető, méghozzá hamarosan.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. kisza25
2016.06.16. 09:49
ez most mitől is nem billen el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.06.16. 12:01
Attól, hogy rajta van mindkét kezed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thomeef kagei
2016.06.16. 12:14
De amíg a bal kezed a billentyűzet felén támaszkodik végig, addig az egeres kezed emelgeted, főleg egy fps közben. Abban a pillanatban bukott a mutatvány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kuruczrola... kisza...
2016.06.16. 12:36
Kétoldalú ragasztó van az alján
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tomchee
2016.06.16. 12:41
Jólvanna. Ne rágódjatok már minden apróságon, valamivel el kell adni és kész...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SgScorpion
2016.06.16. 12:54
Corsair után ez legalább használható, és nem bitang ronda

Bocsi lapdog, de el lettél cseszve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sutyko_hop...
2016.06.17. 14:35
#1
Te fps kozben mit emelgeted a kezed?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim sutyk...
2016.06.17. 16:02
Egy ekkora egérpadon? Ugye ez most nem volt komoly kérdés? Vagy te mindig szándékosan cikkcakkban mész mindenhova, hogy mindig az egérpadon maradjon az egered és ne kelljen felemelni, hogy a másik felére tedd, miután kifogytál a helyből, de még mindig fordulnál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2016.06.17. 22:35
Az egésznek olyan súlya van, mint egy 15 colos notinak, és az se akar kipördülni az ölemből, ha felemelem az egyik kezem. Szóval szerintem kár ezt a billegést túlaggódni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!