iPon Hírek

Roccat Sova - ölbe vehető játékvezérlés a nappaliba

Dátum | 2014. 06. 12.
Szerző | InGen
Csoport | EGYÉB

Lassan készül a piac a valamikor jövőre megjelenő SteamOS-re. A Valve célja, hogy a nappaliba költöztesse a játékos PC-ket, és persze a vállalat igyekszik arról is gondoskodni, hogy ehhez társuljon egy megfelelő irányító eszköz. A Valve erre a meglehetősen furcsának tűnő Steam Controllert találta ki, ami megoldást nyújthat számos PC-s játékot kvázi-kontrolleres vezérlésére, többen úgy gondolják azonban, hogy egyszerűen ez az eszköz sem lesz elég pontos és gyors az olyan játékokhoz, mint például a Starcraft 2 vagy a Dota 2. A Roccat szerint sem, ezért előállt az új, Sova néven futó termékével, ami gyakorlatilag egy billentyűzettel egybeépített egérpad, alulról kényelmes támaszokkal ellátva, hogy a nappali kanapéjába besüppedve ölből tudjuk irányítani a játékokat a már megszokott és pontos egeres-billentyűzetes módon.
Maga a kütyü egy alumínium alapra építkezik, hátul kábelcsatornát tartalmaz (mivel a kütyü vezetéknélküli ez máshoz kell), és találunk benne agy nagyobb akkumulátort is, ami elméletileg garantálja a hosszú működési időt - bár a Roccat egyelőre nem árulta el, mennyit. A billentyűzet háttérvilágításos Cherry MX mechanikus gombokkal érkezik, előtte egy kényelmes csuklótámasz kapott helyett, az egérpadot pedig oldalra húzhatjuk ki (vagy tolhatjuk vissza). A hátsó kábelcsatorna akkor kap fontos szerepet, amikor USB-s egeret, vagy mobiltelefont szeretnénk rákötni - az eszközön ugyanis két USB-s portot is találunk. Az egér jelét képes továbbítani a számítógép felé, mint ahogy képes szinkronizálni az okostelefonunkkal (még egy telefondokkot is tartalmaz) a Roccat Power Grid alkalmazás segítségével, így plusz egy lehetőséget kapunk a PC távoli vezérlésére. A Roccat Sova tehát azok számára lehet ideális, akik a nappaliban sem szeretnének komolyabb kompromisszumokat kötni a vezérlés pontosságát illetően. Habár a Roccat kifejezetten a SteamOS-támogatást emeli ki, az eszköz természetesen tökéletesen működik majd Windows alatt is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. ByrDer
2014.06.12. 20:40
Nekem tetszik. Bár a megfelelő egérrel simán a kanapén is lehet egerészni. Nyilván nem versenyszínvonalon... de ezzel sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2014.06.12. 23:06
És innentől végképp nem lehet elfogadni azt az állítást hogy a PC-n nem lehet kényelmesen a kanapén tespedve játszani, csak a konzolokon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Easyceaser
2014.06.13. 07:30
Nekem ez a kanapén játszás olyan, mint a hason evés.... lehet persze... de....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. slayer007
2014.06.13. 08:35
Én néha szoktam kanapéról / ágyból játszani, de fele olyan jól sem megy, mint az asztal előtt ülve.
Ilyesmiket viszont, mint civilization, baromi jó fekve, pihenés közben kattintgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester slaye...
2014.06.13. 09:23
Na igen, gamepaddal hátradölve játszom, vagy legalábbis alacsonyan tartott kezekkel, bill+egérnél pedig egyenesen ülve, magasan tartott kezekkel.

De egy ehhez hasonló házibarkács berendezésem már volt (még vezetékesként), és megfelelő szögben ülve bőven kényelmes volt az is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2014.06.13. 11:24
Én monduk ezt totál proli módszerrel szoktam megoldani ... besüppedek a fotelba, aztán magam elé veszek egy bútorpolcot, amire rárakom a billentyűzetet, és az egérnek is több hely marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gorder
2014.06.13. 12:49
Egy klántársam ugyanezzel a bútorlapos módszerrel játszott elég jól anno még UT '99 et.. Rá is csodálkoztam akkoriban, azonban mostanra a TV mérete miatt én is megjátszom, hogy gyakorlatilag fekve szórakozom a kanapén ölemben a billel, mellettem egy könyvön az egérrel. Kényelmesebbnek tűnik mint ez a Roccat féle megoldás. Hiába, öregszünk..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hEngi
2014.06.13. 13:15
Én meg vettem egy drága, de nagyon kényelmes forgószéket és eszembe sincs átülni fotelba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. crowly
2014.06.13. 19:27
Évek óta tudja ezt az én billentyűzetem és egerem is. Semmi más nem kell hozzá csak egy polc amit rárakok a fotel karjára. Nem veszem ölbe. Éppen elférek alatta és így kényelmesen hátradőlve lehet játszani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!