iPon Hírek

Rögzítőkeret 4 db SSD-hez, PCI slotba

Dátum | 2009. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az SSD meghajtók népszerűsége napjainkban egyre jobban növekszik, ugyanis a termékek ára, ha kis mértékben is, de elkezdett megindulni lefelé. Jó példa erre a pár napja bejelentett, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott Intel X25-M SSD meghajtó család, amelynek tagjai az előző generációnál lényegesen, mintegy 50%-kal lesznek olcsóbbak. Amennyiben SSD meghajtó vásárlása mellett döntünk, szembesülnünk kell azzal a ténnyel, hogy a 2,5 hüvelykes meghajtó beszerelése egy átlag gépházba nem lehetséges, tehát vagy nekiállunk barkácsolni, és készítünk a számítógépházba egy beszerelő keretet, vagy pedig választunk egy kész keretet valamelyik gyártó kínálatából. Manapság egyre több ilyen keretet lehet kapni, a legnépszerűbb talán az OCZ megoldása, amely 3,5 hüvelykes bővítőhelyre illeszkedik és egy 2,5 hüvelykes SSD-nek biztosít helyet.


Enmél lényegesen kreatívabb megoldások is vannak már a piacon, a Scythe például pont most jelentette be legfrissebb, 2,5 hüvelykes SSD-khez készített műanyag rögzítő keretét, amely nem kevesebb, mint 4 darab 2,5 hüvelykes meghajtó elhelyezésére nyújt lehetőséget. A PCI slotba illeszkedő Slot Rafter névre keresztelt megoldás csak a rögzítéshez - ahhoz is csak részben - használja a PCI slotot, elektronikai kapcsolat természetesen nincs a port és az egység között. Az ötletes szerkezetben nem csak SSD-k, hanem mobil merevlemezek is helyet kaphatnak, hűtésükről két darab 80 mm-es ventilátorral gondoskodhatunk az előre kialakított helynek köszönhetően. A légkeverők nem képezik a csomag részét.


A Slot Rafter ideális megoldás lehet zsúfoltabb házakba, ahol más módon nem férnek be még ezek a kis méretű meghajtók sem. A Slot Rafter egyébként 195 x 10 x 25 mm-es méretekkel rendelkezik, és úgy illeszkedik a házba, mint egy PCI-os bővítőkártya, azaz nem kizárólag a PCI slot tartja az akár négy darab 2,5 hüvelykes meghajtót. A termék már elérhető kereskedelmi forgalomban, az ötletes megoldás Európában 4,95 euróért, míg az Amerikai Egyesült államok területén 7,90 dollárért lehet megvásárolni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Merwenus
2009.07.24. 20:27
VISSZA A HIRHEZ

ha valami fölösleges, akkor ez az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mythbuster
2009.07.24. 23:47
Először is... Ez semmire se jó!, másodszor meg nem átlátszó plexi, hogy legalább világítson a sötétbe, harmadszor mondjatok egy olyan degenerált embert aki a PCI slottokat ilyen hülyeségekre pazarolja... negyedszer meg semmi értelme, azért vannak a HDD helyek, ötödször meg ha valaki a PCI slottokat kívánja épp megcélozni, akkor van PCI-express slotthoz külön SSD, ami már sokkal gyorsabb, és ennyi helyet sem foglal mint ez a tartóálvány vagy mi... És hatodszor MONDJATOK EGY OLYAN EMBERT AKI MÉG FIZETNE IS EZÉRT!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mythbuster
2009.07.24. 23:51
Ja de ha jobban szemügyrevesszük, és letördeljük a műanyag tartóelemeket, akkor frankón átlehet alakítani videokártya hűtővé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Alwares
2009.07.24. 23:56
Nekem 2 PCI foglalat van a gépen. Örülök, hogy mind kettőt ki tudom használni és a videókártya még nem lóg rá mindre... (mondjuk majd fog) szóval ez watafuk cucc...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. karcsika
2009.07.25. 00:28
És arra nem gondoltok, h pl. arra jo akinek betelet mondjuk az 5 helye 5TB-tal és nem tudja hova tenni az SSD-it?
És mondjuk az SLI-ben lévö GTX-ek mellé simán elfér egy ilyen RAID-ba....
HM?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mifee
2009.07.25. 08:21
majd ez is eltünik, mint az usb porszívó, vagy az usb szivargyújtó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Merwenus
2009.07.25. 10:10
karcsika, szóval te 2 Videókártya közé, ami ontja a hőt, és 40-50 fokos levegőt bocsátanak ki, lazán beraknál egy ilyet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!