iPon Hírek

Roham indult az okostelefonokért

Dátum | 2010. 11. 10.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Apple és a Google operációs rendszerei rekord eladásokkal törtek előre a negyedévben - mondta Carolina Milanesi, a Gartner kutatási elnökhelyettese. Az Apple okostelefon piaci részesedése megelőzte a Research in Motion (RIM) részesedését az Egyesült Államokban, és felzárkózott a Google mögé.

Az Android (Google) operációs rendszert alkalmazó készülékek eladásai szintén növekedtek, így az Android már a második legnagyobb számban alkalmazott operációs rendszerré nőtte ki magát az okostelefonok világpiacán.

Az okostelefonok piacán a Nokia vezeti az eladásokat. A Symbian operációs rendszeren futó készülékek piaci részesedése azonban 36,6 százalékra csökkent 44,6 százalékról.

A Microsoft operációs rendszere a Windows Mobile részesedése 2,8 százalékra csökkent 7,9 százalékról, az új operációs rendszer a Windows Phone 7 piaci sikerét még nem lehet megítélni.

A mobiltelefon piacot messze a finn Nokia vezeti az értékesítésekben, de előnye rohamos ütemben csökken. Részesedése a világpiaci forgalomban a tavalyi 36,78 százalékról az idei harmadik negyedévben már 28,2 százalékra zsugorodott.

A három legnagyobb mobiltelefonkészülék-gyártó mindegyikének csökkent a piaci részesedése a harmadik negyedévben. A Samsung részesedése 19,6 százalékról 17,2 százalékra, az LG részesedése 10,3 százalékról 6,6 százalékra zsugorodott.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kistrojak
2010.11.10. 20:40
Hajrá Apple!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cofe
2010.11.10. 23:56
Nekem azért ez fura: "A Symbian operációs rendszeren futó készülékek..." Nem a készülékeken futó Symbian operációs rendszerek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!