iPon Hírek

Rohamosan közelít az Android az iPhone-hoz

Dátum | 2009. 12. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Rohamléptekkel üldözi az Android az iPhone-t; legalábbis az USA-ban a comScore felmérése szerint a kettejük iránti kereslet már csaknem fej-fej mellett halad. Az iPhone egyelőre még vezet, de már csak minimális mértékben.

Egész pontosan olyan embereket vizsgáltak, akik a november és február közti időszakban terveznek majd vásárolni valamilyen okostelefont - az eredmény pedig az lett, hogy 20%-uk gondolkodik valamilyen iPhone-ban, 17%-uk pedig valamilyen Androidot használó mobilban.

"Milyen készülék vásárlását tervezi az elkövetkező 3 hónap során?"
További érdekesség, hogy mindkét csoport képviselői főként csúcskategóriás készülék beszerzését tervezik; az iPhone-osoknál ez értelemszerűen a 3GS modellt jelenti, míg az Android-pártiaknál a Motorola Droidját (avagy Milestone-ját, ahogy mi ismerhetjük).

Toronymagasan vezet azonban mindkettejük felett továbbra is a BlackBerry a maga 51%-os keresettségi mutatójával, ám érdekes módon ezeknél már inkább a lehető legolcsóbb modellre (a Pearl-re) pályáznak az emberek. A Storm és a Storm2 iránti kereslet még jónak mondható a maga 13%-ával, de a Bold-ot és a Tour-t már csak 4 és 3% keresi.

Ezután már mindenki más csak resztli; mindössze a megkérdezettek 2%-a gondolkodott Palm Pre-ben, vagy a Windows Mobile-alapú Tilt-ben.

Visszatérve azonban az Androidra, említésre érdemes a tény, hogy augusztus óta (amikor még csak a G1 és a myTouch 3G állt rendelkezésre, mint Androidos készülék) szinte robbant iránta a kereslet, mivel akkor még csak 7%-nál járt. Az új készülékek megjelenése mellett az iPhone-éhoz igen hasonló adathasználati lehetőségek (külső alkalmazások, e-mail, média, web, stb.) is sokat lendítettek - és várhatóan fognak a jövőben is - az Android ügyén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Seregely
2009.12.20. 03:58
Pedig a Palm Pre zseniális, szerintem a ma kapható legjobb okostelefon.
Az a baj, hogy kint csak egy szolgáltatónál kapható és alig reklámozzák. Pedig ha az ember kézbe veszi egy iPhone vagy Android után, óriási a különbség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!