iPon Hírek

"Romolhatatlan" akkut a laptopokba!

Dátum | 2008. 12. 12.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Összefogott a HP a Boston Powerrel annak érdekében, hogy saját vásárlói számára is felkínálhassa a Boston különleges, Sonata nevet viselő akkumulátorait, amelyek legfőbb jellegzetessége különleges strapabírásuk.

Míg ugyanis a szokványos akkuk java része a folyamatos használattal folyamatosan - és túlságosan gyorsan - veszít a töltéstároló-képességéből, addig a Sonata még több száz töltés után is ugyanolyan teljesítményt ígér, mintha frissen vásároltuk volna.


Érdekes módon szerkezetileg a Sonata _annyira_ nem nevezhető áttörően újnak, lévén ez is "csak" lítium-ion-alapú, még ha egy fejlettebb változat is. Az azonban így is fontos - és hasznos - tulajdonságaként említhető, hogy gond nélkül újrahasznosítható, és nehézfémeket sem tartalmaz. Mivel pedig tovább használható, értelemszerűen tovább is maradhat forgalomban.

A Boston Power saját állítása szerint a felhasználók az első ezer töltés során a Sonata-akkuk teljesítményének nyolcvan százalékával számolhatnak, és csak innentől kezd majd jelentősebb mértékben leromlani ez az érték; addig azonban valóban, "mintha új lenne". Kérdés már csak az, hogy ki mennyit használja a laptopját, és így kinek mennyi időt is jelent pontosan az "ezer töltés". A Boston Power szerint ez átlagosan három évet tesz ki.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. cizoe
2008.12.12. 11:41
.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!