iPon Hírek

Rossz idők elé néznek a BlackBerry-k?

Dátum | 2010. 08. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

A vártnál gyorsabban eshet vissza a BlackBerry-k piaci részesedése - két év alatt közel egyharmaddal, figyelmeztetett a Morgan Stanley. Míg ma az okostelefonok piacának 18,2%-át mondhatja magáénak a RIM, addig ez az érték 2012-re 13,1%-ra is visszaeshet a legfrissebb elemzéseik szerint.


Ehud Gelblum, a vállalat egyik illetékes elemzője a Torch meglehetősen mérsékelt eredményeit említette annak jeleként, hogy már a BlackBerry-k legjobbja sem ragadja meg különösebben a vásárlók figyelmét - a versenytársak pedig egyre nagyobb fenyegetést jelentenek, állítja.

Elemzése szerint leginkább az Android alapú okostelefonok ásták alá a RIM helyzetét, de az iPhone hatása is jelentős. Ezt illetően megjegyezte, hogy vállalati szinten is egyre többen vagy elpártolnak a RIM-től, vagy egyszerűen az alkalmazottaikra bízzák, hogy mit használnak.

Ha a RIM nem tesz semmit a prognosztizált visszaesés ellen, illetve ha próbálkozik ugyan, de nem jár sikerrel, úgy az Apple és a Google is lehagyhatja az elkövetkező két év során. Pusztán termékalapú frissítésekkel a jelek szerint nem mennek sokra, mert sem a Torch, sem pedig a megszellőztetett készülő új darabok esetében nem végeztek annyi és olyan mélységű fejlesztést, mint a riválisok a saját újdonságaiknál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gylovag
2010.08.23. 15:09
A 9700 (Bold) és 9300 (Curve) között sincs akkora eltérés a szolgáltatásokban. Anyagminőség, jobb kijelző, LED villanó, több belső memória a 9700 javára, de nagyjából ugyanazt tudja mindkettő. Az ár eltérés viszont 2,5-3 szoros.
Lehet úgy jár, mint a Motorola, bár azért érdekes, hogy a piaci részesedését csak néhány készülék alkotja. Igaz ebben van a bukta lehetősége is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gylovag
2010.08.23. 15:14
A 9800-as Torch (kódnéven Talladega) feltehetően hasonló tudással bír csak a kijelzőre helyezték a hangsúlyt. Ha gyártásba kerül, akkor lehet róla többet beszélni. A jóslás felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cucu26 gylov...
2010.09.24. 00:37
Megindult a gyártása a Talladegának(9800) a RÍM-en nagyon komoly egy telefon 10ből van amikor egyse de van amikor 9 kiesik nem jött be ez a tipus nehéz telefon(szószerint nehéz)jah és amikor szétcsusztatom akkor kezd hasonlitani egy kisméretü téglárae nem értem hogy mért kell szétcsusztatni mikor érintőképernyős a telefon A Keppler 9300as piros előlappal néz ki a legjobban sőt azt mondanám a legszimpatikusabbnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!