iPon Hírek

Rosszul sült el az Edge of Space marketingkampánya

Dátum | 2012. 10. 02.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Reverb Publishing ma tette közzé, hogy 5000 dollárt adományoz az állatvédőknek a gazdátlan kiscicák megmentésére, ha az általa kiadott játék, a Handyman Studios által készített Edge of Space terraformáló űrkaland elég szavazatot kap Steam Greenlighton. A kiadó a következőket írta: "Ha a játék nem kerül jóváhagyásra, a pénz eltűnik, mint egy füstfelhő a vele mit sem törődő szélben, és a szegény kiscicák ki lesznek téve a zord elemeknek, veszélybe kerülnek és valószínűleg elaltatják őket. A kihívás elhangzott, és egy egyszerű igen szavazattal a Steam Greenlight felhasználói aktív szerepet vállalhatnak a kiscicák életének megmentésében."

A közlemény megjelenése után nem kellett sok időnek eltelnie, hogy futótűzként terjedjen a hír és a játék Steam Greenlightos oldala megteljen negatív hozzászólásokkal. A fejlesztők a következőket mondták az esettel kapcsolatban: "Félreértés történt az Edge of Space marketingjével kapcsolatban. Semmilyen módon nem támogatjuk a bűntudatra építő szavazást, és elnézést kérünk mindenkitől, akiben ezek az érzések felmerültek. Az egészet poénnak szánták, a Reverb szándéka az volt, hogy hozzáadjon egy bónuszt, ha 15-ig bejutunk a top 10-be hozzájárulunk egy nemes ügyhöz. A játékban van némi fekete humor, és a Reverbesek erre akartak rájátszani. Imádjuk a macskákat, a játékunkban is ezért szerepelnek."

Ezek szerint az egész a kiadó ötlete volt, és az 5000 dollárt is ők ajánlották fel, ráadásul úgy tűnik, hogy ezt az összeget már előre át is utalták az állatvédőknek, mielőtt még a felhívás egyáltalán megjelent volna. A kiadó hivatalos válasza következő a történtekkel kapcsolatban:

"Ma egy felhívást tettünk közzé, hogy támogatókat szerezzünk az általunk kiadott Edge of Space játéknak. Nagyon izgatottak vagyunk a játékkal kapcsolatban, és egy nem hagyományos megközelítéssel álltunk neki, hogy felhívjuk rá a figyelmet, és lehetőséget teremtsünk, hogy egy jó ügy érdekében adakozhassunk, de úgy tűnik közleményünket néhányan félreértették. Mielőtt a felhívás kikerült volna, a Reverb már eldöntötte, hogy 5000 dollárt adományoz a Humane Society állatvédő szervezetnek, az egész csak egy vicces módja volt annak, hogy felhívjuk a játékra a figyelmet. A felhívás célja a figyelem felkeltése és a felhasználók cselekvésre buzdítása volt, és bánjuk, ha ez valakit rosszul érintett, vagy feldühített. Több millió kóbor macska kerül a menhelyekre évente, és ezek költségei milliárdokban számlálhatók. A megfogalmazásunk nem volt a legtisztább, de a szándékaink azok."

A hivatalos közleményen kívül Doug Kennedy, aki az üzleti fejlesztés egyik vezetője a kiadónál a következőket írta a játék Greenlight oldalán: "Kihívok mindenkit ezen a fórumon, hogy adakozzon a Humane Society javára. Én már adtam 5000 dollárt, és igen szavazatot kértünk a játékra. Ha utánanéztetek volna, tudnátok, hogy sokszor adakoztunk már állatvédő szervezeteknek. Tiszteletben tartom, ha nem akartok a játékra szavazni, ha nehéz idők járnak, kevés a pénz, de egy igen szavazatnak nagyon örülnénk. Amennyiben a cégnek továbbra is jól megy, folytatjuk több állatvédő szervezet támogatását is, és a cicák így mindenképp jól járnak. (És végül, tényleg bárki azt hitte, hogy nem adjuk oda az 5000 dollárt? Ne már emberek, komolyan? 20 éve vagyok az iparban, és emlékszem rá, amikor mindez még élvezetes volt, lazuljatok fel kicsit, és örüljetek annak, hogy egy olyan nagyszerű szervezet, mint a Humane Society rengeteg figyelmet és egy szép összeget kap)."

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. vivanto
2012.10.02. 17:36
Azért egy greenlight link igazán odaférhetett volna a cikk végére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mzso
2012.10.02. 17:45
Az a gáz, hogy macskákkal bűntudatot lehet kelteni, Vagy hogy vannak olyan emberek akik macskamentő baromságokra költik a pénzüket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Morte
2012.10.02. 18:35
Itt a Steam Greenlightos link, a cikkbe is bekerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2012.10.02. 18:47
Marketingmenedzser ma már csak idiótákból lehet, úgy tűnik (lásd Aktívia reklám, meg úgy általában az összes reklám). Miért, mire költsék a pénzüket? Én inkább költeném macskamentésre a pénzemet, mint olyan emberek segélyezésére, akik másnap leütnek az utcán, dolgozniuk meg büdös
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.10.02. 20:09
Én meg inkább támogatnék valamilyen tudományos kutatást, vagy technológia fejlesztést ilyen hülyeségek helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2012.10.02. 21:35
Vihar a biliben amit pár hipszter indiegány "fejlesztő" kavar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2012.10.02. 22:05
Ez a játék tulajdonképp mi is szeretne lenni? Egy Commnder Keen Minecraft mix 2D sidescroll módszerrel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2012.10.05. 19:49
Off:
apropó..marketing.
Nézem a tévét, és lám még egy Pocak™os reklám..mondom, ezek vagy nem ismerik el, hogy hibáztak, vagy gondolták, hogy "Hát ha már beleraktunk 80 000Ft-ot ebbe a reklámba, akkor már csináljunk belőle egy egész Pocak™ brendet!"

Ez példásan ugyanolyan vírus-reklámfogás, mint ez, hogy olyan szar, hogy az már szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!