iPon Hírek

Rövidesen érkezik a 11,6 hüvelykes Eee PC

Dátum | 2009. 05. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

E hónap vége felé tervezi útjára indítani az Eee PC-k egyik legújabb verzióját, a 11,6 hüvelykest az ASUS - feltehetőleg hogy mielőbb legyen egy válaszuk az Acer valamivel nagyobb újdonságára, az Aspire One 751-re.

Bár az ezzel kapcsolatos bejelentést maga a cég főnöke, Jerry Shen tette meg, a leendő új gép specifikációit illetően meglehetősen titkolózó volt (semmi konkrétumot nem mondott) - azonban hangot adott azirányú terveinek, miszerint az idei év során az összes szállítmányaik legalább 30%-át teszik ki majd a 11,6 hüvelykes netbookok.


Kiemelte azonban azt is, hogy mivel egyelőre még a 10 hüvelykesek is töretlen népszerűségnek örvendenek, ezért ebből a méretből is igen sokat szándékoznak szállítani: az előbb említett összes szállítmányaiknak ezek ugyanis már az 50%-át tennék ki. Ezzel együtt figyelmeztetett arra is, hogy május és június folyamán LCD-hiány is felléphet, így nyilván a gépek áradata majd csak kicsit később indul be igazán.

Megerősítették azt a sajnálatos tényt is, hogy a közelmúltban valóban "feleslegessé vált" mintegy 4-500 alkalmazottjuk, leginkább az optikai meghajtó-részlegből, ami annyiból valóban nem is meglepő, hogy egyre több integrált DVD-meghajtó nélküli netbook és más hasonló kis gép lát napvilágot mostanában.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!