iPon Hírek

Rövidesen jön az első 4G modem

Dátum | 2009. 10. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Szövetségre lépett a Samsung és az Ericsson a jövőbeli fejlesztések érdekében - a Samsung pedig máris bejelentette az első LTE-kompatibilis 4G modemje, a GT-B3710 közelgő érkezését.


Pontos dátumot persze éppúgy nem jelöltek meg (már azon túl, hogy valamikor jövőre), ahogy árat sem, azt azonban elárulták, hogy az egységet a TeliaSonera mobilszolgáltató hozza majd forgalomba, elsőként Norvégiában és Svédországban - sebesség terén pedig a jelek szerint 150Mb/s-ot biztosítana lefelé és 50Mb/s-ot fölfelé.

Ami természetesen könnyedén állva hagyja még a HSPA+ 3G hálózatok 42/12-es sebességarányát is - olyannyira, hogy a frissiben szövetségre lépett vállaltok számításai szerint az új modemekre alapozva könnyedén terjeszthetik majd komolyabban a mobil tévézést, a multiplayer online játékokat és más sávszélesség-igényes alkalmazásokat is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Yeffy DJ
2009.10.25. 20:37
VISSZA A HIRHEZ

AZ KOMOLY!!

Samsung és Ericcson?Ez nekem új, tekintve, h elég nagy riválisok telók terén, egyéb elektronikánál meg a SONY-val!

Nah mind1, sok sikert hozzá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Azrael
2009.10.25. 21:52
Nos mivel ez elég távol áll a telefonoktól így nem olyan meglepő. A Sony-nak meg kb. semmi köze hozzá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. YuGabe
2009.10.26. 00:09
Már 42/12-es sávszélességgel is BŐVEN lehetett volna a "mobil tévézést, a multiplayer online játékokat és más sávszélesség-igényes alkalmazásokat is" terjeszteni, csak mivel a HÁLÓZAT nem biztosított elegendő sávszélességet, ezért volt gyakorlatilag lehetetlen.
Ehhez most inkább pesszimistán állok hozzá, szerintem nem lesz nagy szám, amíg a szolgáltatók nem fejlesztik a saját hálózataikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bxkleg
2009.10.26. 00:42
150/50es mobilnet? "mobil tévézést, a multiplayer online játékokat és más sávszélesség-igényes alkalmazásokat" ??? mii ilyen eléréssel miről beszélnek? a 42/12 is tökéletes ezekhez(sőt annak a töredéke is) , de még azt se nyújtják a szolgáltatók, nem hogy mobilneten de hagyományosan se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flashball
2009.10.26. 10:27
Bxkleg - nem is azt irják hogy MO. ez a helyzet =) , én ha jol értelmeztem akkkor ezek a sávszél adatok a technologia specifikácios számai, ami elmleti maximumot ad meg.

Finnbe lakik egy barátom 3G re fizet elő 6Mbitre, és 6Mbit van meg neki mindenhol ahol a hálozathoz tud csatlakozni. Ott is van ahol nem is csatlakozik fel, de ő ugy jellemezte hogy azokon a helyeken nincs is rá szüksége. ahol kell ott működik.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!