iPon Hírek

Ruffneck PC: a bombabiztos számítógép

Dátum | 2007. 09. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computer Dynamics egy meglehetősen szokatlan konfigurációt dobott piacra, amely tulajdonképpen falra szerelhető rendszer, amit főleg extrém körülmények között fognak majd alkalmazni a cég várakozásai szerint. A számítógép Ruffneck PC névre hallgat, képes ellenállni a szélsőséges hőmérsékleteknek, és bizonyos mértékben az ütéseknek és akár a robbanásoknak is.


A gép 15 collos érintőképernyővel van felvértezve, amelyet akár kesztyűben is kezelhetünk. A rendszerben 1,6 GHz-es Pentium M processzor, valamint 2 GB memória teljesít szolgálatot egy 40GB-os merevlemez társaságában. Opcióként akár SSD alapú tárolóegységgel is rendelhető az újdonság, így még ellenállóbbá tehető a készülék. A rendszer különleges házban kapott helyet, így a gép képes akár -4-től +60 fokos hőmérséklettartományban működni. A bombabiztos falra szerelhető konfiguráció 20,4 Kg-os súllyal rendelkezik, tehát nem spórolták ki belőle az anyagot, a gép méretét tekintve viszont alig nagyobb, mint egy Panasonic Toughboook.

A különleges konfiguráció árával kapcsolatban nincsenek információk, de a hadsereg számára valószínűleg mindenképpen jó vételnek ígérkezik majd a Ruffneck PC.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.09.21. 11:41
vissza a hírhez

A Computer Dynamics egy meglehetősen szokatlan konfigurációt dobott piacra, amely tulajdonképpen falra szerelhető rendszer, amit főleg extrém körülmények között fognak majd alkalmazni a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!