iPon Hírek

Runescape: játékpénzből valós adomány

Dátum | 2013. 10. 31.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Runescape ingyenesen játszható fantasy MMO játékosai most a játékbeli aranyukat valós jótékony célokra adományozhatják. A játékot fejlesztő Jagex novemberi jótékonysági programja keretében indította el a Well of Goodwill programot, melynek segítségével a játékosok hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, vagy komoly betegségben szenvedő fiatalokat támogathatnak. Nemcsak játékbeli aranyat lehet adományozni, hanem tárgyakat és bondokat is; minden 10 millió arany után a Jagex 1 dollárt adományoz olyan jótékonysági szervezeteknek, mint a GamesAid, Willow, SpecialEffect, Action for Kids és az Internet Watch Foundation. A bondok esetében a cég teljes belőlük származó bevétele megy jótékony célokra. A cég létrehozott egy valós időben működő összesítőt, amely mutatja az épp aktuálisan összejött összeget és a legnagylelkűbb adományozókat is. A cikk írásakor épp 100 051 901 852 játékbeli aranypénzen állt a számláló. "Úgy hisszük, hogy a Well of Goodwillel létrehoztuk a tökéletes rendszert, melynek segítségével lehetővé tesszük, hogy játékosaink játékbeli erőfeszítésekkel támogathassák az arra érdemes jótékonysági szervezeteket, anélkül, hogy ténylegesen a zsebükbe kelljen nyúlniuk" - mondta Riaan Hodgson, a Jagex munkatársa. A Well of Goodwill nem mellesleg masszív aranyelnyelőként is működik, amely így jó hatással van a játék gazdaságára. Az alábbi videó összefoglaló a játék októberi újdonságaiból szemezget.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. madcaptain
2013.11.01. 02:31
Valoszinu berzenkedtek a jatekosok hogy az ingame arany semmire nem jo mert minden valos penzert van ami kene nekik
Aztan ha szepen leapadtak az ingame gold keszletek behoznak megint valamit amire ellehet kolteni es farmolhatnak megint erte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Norbi_Powe...
2013.11.01. 09:14
Ezt nagyon rosszul látod igname aranyból mindent, mindent lehet venni. Igazi pénzért is lehet venni dolgokat, de azt ugyanúgy meglehet venni ingame aranyból És szerintem nincs ezzel semmi rossz, hogy a rászorulóknak lehet adományozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!