iPon Hírek

Runescape: rohadt paradicsomot a botoknak!

Dátum | 2012. 09. 27.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Runescape fejlesztője, a Jagex új területtel bővítette ingyenesen játszható böngészős MMO-jának világát. A Botany Bay névre hallgató pálya azonban nem új kalandokkal vagy kincsekkel várja a kalandozókat: ide kerülnek azok, akiket botoláson kapnak a játékban, és a bűnösök sorsáról játékostársaik döntenek. A rajtakapott csalókat kétszer is figyelmeztetik, mielőtt a bíráik elé kerülnének, és avatarjukat is megváltoztatják, hogy a mindenki lássa, kikkel van dolga. Botany Baybe csak azok kerülnek, akik ezek után sem hagynak fel bűnös tevékenységükkel, ott viszont már nincs apelláta, örökre száműzik őket a játékból.


"Nagyon keményen bánunk a csalókkal, és ezzel az egyedi módszerrel szeretnénk megszégyeníteni azokat, akik megszegik négy legfontosabb szabályunk egyikét" – mondta a Runescape dizájnere, Mark Ogilvie. "Már régóta szerettük volna megtenni ezt a lépést, és reméljük, hogy a csalók cselekedeteire még többen felfigyelnek a közösségből, és közelebb kerülhetünk célunkhoz, a botolás kiirtásához a játékból. Közösségünk mindig is elítélte azokat, akik botok segítségével kijátsszák a rendszert, különösen amiatt, mert ez saját kemény munkájukat és eredményeiket értéktelenítette el. Botany Bayben szó szerint megbilincseljük a bűnösöket, és a közösség dönt a sorsukról. Azok, akik bíróként többször is részt vesznek ilyen ítélkezésben egyedi kozmetikai jellegű tárgyakat kapnak a játékban."

A lincselés szellemiségéhez igazodva ez a jutalom egy vasvilla lesz, amely minél többször ítélkezik a játékos, ez a tárgy annál díszesebbé válik, a végén már az ágai is lángolni fognak. Az ítélkezésben résztvevő játékosok arról is szavazhatnak, milyen módszerrel szabaduljanak meg a bűnös avataroktól. A kivégzések listáján sok érdekes és kreatív megoldás szerepel, a sárkány általi agyontaposástól kezdve a Runescape isteneinek haragjáig, ami pusztító fénysugár formájában manifesztálódik. A botokat szavazatszámlálás közben rohadt gyümölccsel is meg lehet dobálni.
 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. hanzidrown
2012.09.27. 14:19
Mindig csak szemeztem ezzel a játékkal de ezzel az újítással lehet belevágok

Végre egy játék ahol jutalmazva vannak a csalók és a rajta itélkezők is...nem úgy mint a LoL esetében.Igaz más játékstílus de akkor is borzasztó gyenge a tribunal benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tsontso
2012.09.27. 14:56
más gépek által irányított karakterek megbüntetése külön mapon a játékosok által...

csak én érzem ebben az ellentmondást?

az egyébként nagyon vicces lesz majd amikor botok fognak botok sorsáról dönteni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mitosz
2012.09.27. 17:16
A botok nem más géppel irányított karakterek, hanem a játékos egy bot clienten keresztül scripteket futtat, ami automatizálja a játékát,pl így még akkor is pénzt szerez a játékos, amikor nincs gépnél..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LGx
2012.09.27. 17:51
kipróbáltam, elég is volt 20 perc belőle
sajna nagyon körülményes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.09.27. 21:19
A procedura remek talalmany,teljesen liberalis igy elsore.
Remelem tobb online jatek is atveszi a mintat,ha bevalik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thewilder
2012.10.02. 03:04
Kérem szépen, ezt itthon a cigányoknak és kedves politikusainknak mikor fogjuk bevezetni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!