iPon Hírek

S-PVA panelre alapoz az EIZO új 23-as LCD-je

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az EIZO illetékesei nem is olyan régen jelentették be a cég legutóbbi Full HD LCD monitorát, amely szintén egy Full HD modell volt, mint a következő pár sor főszereplője, ám az a monitor egy gyengécske, átlagos irodai felhasználásra szánt TN panellel volt felszerelve, míg az ú, EV2334W-T típusjelzéssel ellátott újdonságban már egy grafikus és fotós szemszögből nézve sokkal ütőképesebb S-PVA panel teljesít szolgálatot.

EIZO EV2334W-T az S-PVA panel előnyeivel.A 23 hüvelykes képátlóval rendelkező kijelző képaránya - mint az a felbontásból már kiderülhetett - 16:9-es, a natív felbontás pedig 1920 x 1080 pixeles. Az új monitor esetében is alkalmazza a gyártó az EcoView Sense névre keresztelt energiatakarékos működést elősegítő technológiát, amelynek a lényege abban rejlik, hogy a monitor energiatakarékos módba vált, ha az érzékelő azt "látja", hogy 40 másodperc után sem tért vissza a felhasználó a monitorhoz. A másik hasznos technológia az Auto EcoView nevet kapta, ez pedig a környezeti fényviszonyoknak megfelelően automatikusan beállítja az LCD panel fényerejét, hogy az adott körülmények között a lehető legjobb képet nyújtsa a monitor.

Az EV2334W-T modell LCD panelje egyébként 7 ms-os válaszidő mellett üzemel (GTG, azaz szürkéből szürkébe történő átmenet esetén), emellett 3000:1 kontrasztaránnyal és 300 CD/m^2-es fényerővel rendelkezik. Az új monitoron minden fontosabb csatlakozó fajta jelen van, így D-Sub, DVI és HDMi bemenetek közül tudunk válogatni. A monitorra a gyártó a szokásos ötéves garanciát vállalja, az újdonság ajánlott végfelhasználói árát pedig 550 dollárban állapították meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. eXploRe4ct...
2009.11.07. 23:33
Nem az a baj, ha dinamikus kontrasztot is tud a monitor. Az a baj, ha mindenhol csak ezt tüntetik fel! Nem reprezentatív! Ez az információ félrevezető! Dinamika nélkül nem tud előállítani 3000:1-et. Ugyanakkor a valós, dinamika nélküli kontrasztot az életben nem tudom meg a gyártótól sem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dzsano
2009.11.09. 10:42
Az ára nem túl kedvező, főképp egy 23-as monitorhoz képest.
Lesz az kb 150-160ezer forint, mire MO-ra ideér.
És ronda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!