iPon Hírek

S sorozatú ultrabookok és K sorozatú noteszek az ASUS-tól

Dátum | 2012. 08. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Bemutatkoznak az S sorozatú ultrabookok

Kezdjük a sort az S sorozat tagjaival, amelyek K sorozatú társaikhoz képest egy lépcsőfokkal magasabban helyezkednek el a képzeletbeli ranglétrán.


Az új noteszgépek rendkívül vonzóra sikeredtek mind dizájn, mind pedig hardver tekintetében. A friss ultrabookok különlegessége, hogy mindössze 21 milliméter vastagak, de ebbe a vastagságba nem csak harmadik generációs Core i sorozatú processzor, hanem SSD/HDD hibrid adattároló rendszer, valamint diszkrét videokártya is belefért. Hogy a lista teljes legyen, meg kell említsük, hogy még az optikai meghajtóról sem kell lemondanunk.


Az elegáns megjelenésről az alumíniumból készült, szálcsiszolt felülettel ellátott borítás gondoskodik, de a figyelemfelkeltő kivitelhez a vékony felépítés is hozzájárul. A 14 colos és 15,6 colos kivitelben érkező noteszgépek Core i3-as, Core i5-ös, illetve akár Core i7-es sorozatú Intel processzort is alkalmazhatnak, DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriából pedig maximum 8 GB-nyi pakolható beléjük. Az adatok tárolásáról választásunktól függően akár 1 TB-os merevlemez is gondoskodhat, amelyhez 24 GB-nyi SSD gyorsítótár is jár. A hibrid adattároló alrendszernek és a Super Hibrid Engine II technológiának köszönhetően a notebookok 2 másodperc alatt munkára foghatóak, így hamar folytathatjuk a félbehagyott munkát, illetve akár a félbehagyott filmnézést is. A rendszer az akkumulátor töltöttségét is figyeli: ha a szint 5% alá csökken, akkor automatikus adatmentés történik. Az optikai meghajtó szerepét egy Super-Multi DVD-író tölti be.


A videokártya szerepét egy 2 GB-nyi GDDR3-as fedélzeti memóriával ellátott GeForce GT 635M típusú megoldás tölti be, de az adott processzorba épített Intel HD Graphics 4000-es IGP-je is rendelkezésre áll, igaz, konkrét említést nem tartalmaz a sajtóközlemény az Optimus technológia jelenlétét illetően. Az viszont biztos, hogy a videó kimenetek között ezúttal is megtaláljuk majd a D-Sub és a HDMI csatlakozót, de mellettük a repertoár tartalmaz még két USB 2.0-s és egy USB 3.0-s portot, illetve egy RJ45-ös hálózati csatlakozót is.

A konfigurációk 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és Gigabites Ethernet vezérlővel egyaránt el lesznek látva, az akkumulátor szerepét pedig minden esetben egy 2950 mAh-s, négycellás egység tölti majd be (44 wattóra). A 14 colos modell 2 kilogrammot, 15,6 colos társa pedig 2,3 kilogrammot nyom a mérlegen – mindkét noteszgép LCD kijelzője 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Előbbi noteszgép 348 x 248 x 21, míg utóbbi 380 x 265 x 21 milliméteres mérettel érkezik.


Az S sorozat tagjai egy nagyméretű, Smart Gesture technológiával felvértezett érintőpadot alkalmaznak, amellyel a kétujjas nagyítás, forgatás és görgetés mellett a háromujjas odébblökés funkcióban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak a különböző szoftverekben. Az újdonságok billentyűzete nem csak tetszetősre sikeredett, de kialakításának köszönhetően kényelmes, hatékony gépelést is lehetővé tesz. A minőségi hangzásról a vállalat SonicMaster Lite audió rendszere gondoskodik, amely sztereó hangszórókra támaszkodik.

Két új K sorozatú modellel is bővül a kínálat

Az S sorozatú újdonságok mellett két K sorozatú noteszgép is bemutatkozott, amelyek S sorozatú társaikhoz hasonló kialakítással rendelkeznek – méret és tömeg tekintetében a rendelkezésre álló információk alapján nincs különbség a két sorozat tagjai között. Ezek a termékek már inkább az elegáns, de költséghatékony notebookokat kereső felhasználókat veszik célba.

A nagy merevlemez-kapacitás ezeknél a termékeknél is megmaradt, ám az SSD/HDD hibrid adattároló rendszerről a költséghatékonyság jegyében sajnos le kell mondanunk. A K sorozat új tagjai ugyancsak kétféle változatban érkeznek: egy 14 colos és egy 15,6 colos modell formájában, amelyek mindketten 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzőt alkalmaznak. A megfizethető, optikai meghajtóval is rendelkező notebookok ugyancsak harmadik generációs Intel processzorokra támaszkodnak, igaz, itt a Core i 3-as, i5-ös és i7-es modellek mellett egy Pentium és egy Celeron sorozatú központi egység is jelen van a listán.

Az S és K sorozatú noteszgépek várhatóan ősszel jelennek meg hazánkban. A termékek eredetileg előtelepített Windows 7 operációs rendszert tartalmaznak, de mire hozzánk is elérnek, már előtelepített Windows 8-as operációs rendszerrel lesznek felvértezve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. mythbuster
2012.08.06. 16:31
Intel + NVIDIA = indukciós fözőlap!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zack( ro)
2012.08.06. 20:58
A8-4500-at kerek szepen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. madcaptain
2012.08.06. 22:17
Azt max külföldről fogsz kapni magyarországra értelmes áron sose hoznak trinity-t csak brazost. Toshiba A8-4500-al átszámítva 130e a hivatalos siteról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zack( ro)
2012.08.06. 22:29
Acer termeket elvetve lehet talalni.
De nekem Dell, MSI, ASUS, HP minosegben kellene.
Esata, 3xUSB3, Bluetooth, csak IGP, bazi nagy akksival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2012.08.08. 21:32
Multitouch fejlődhetne igazán, nem nagyon szimpatizálok az Apple nevű céggel, de a termékei valóban csúcsot képviselnek bizonyos -hardware, software elemekben. A kijelző felbontása szintén elég gyenge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!