iPon Hírek

S101 - az Asus "EeeBook Air"-je

Dátum | 2008. 10. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Közzétette az ASUS az első részleteket az S101-es jelzésű, felső kategóriás netbookjáról, amely egyszerre elegáns és hatékony. Az előbbi jellemzőről a különböző, fényes burkolatok (barna, arany, szürke) gondoskodnak, míg az utóbbiról olyan adottságok, mint például 64GB SSD háttértár, 802.11n WiFi és 4-az-1-ben kártyaleolvasó.


Processzorként természetesen Atomot kapott, abból is 1,6GHz-eset, memóriából pedig 1GB-ot. A LED-es képernyője 10,2 hüvelykes, és 1024 x 600-as felbontásra képes. Hasonlóan a korábbi különböző Eee PC-modellekhez, az S101-es egyes változatai is az oprendszereik és a tárkapacitásuk terén válnak el egymástól (bár a 20GB ingyenes online tárhely mindegyiknél rendelkezésre áll). Így például egyetlen egy XP-s rendszer van csak köztük; ez $699, és 16GB belső tárhelyet kínál, valamint egy 16GB-os SD-kártyát, amit természetesen használhatunk hordozható, és állandó tárhelyként is.


Ugyanebben az árkategóriában kapható egy Linuxos változat is, ami azonban a kártyás támogatás helyett egy az egyben kínálja rendelkezésünkre a 32GB-nyi kapacitást - míg a harmadik, "legnagyobb testvér" egy százassal drágábban már "teljes", 64GB-nyi helyet bocsát rendelkezésünkre. A modellek és az árak tehát már ismertek, így egyedül a megjelenésük időpontja marad homályban. De vélhetőleg rájuk sem kell túl sokat várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások