iPon Hírek

S3 GPU DX10.1 és Blu-ray támogatással

Dátum | 2008. 02. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Mától nem az AMD az egyetlen olyan gyártó, aki DirectX 10.1-es támogatással rendelkező GPU-val van jelen a piacon. Az Nvidia ugyan még nem dobott piacra DirectX 10.1-es támogatással bíró kártyát, így most már az S3 a második gyártó, aki DX 10.1-es GPU-val büszkélkedhet. Az S3 Graphics Chrome 400-as típusjelzéssel látta el az új jövevényt, amely számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint amelyekkel az AMD kártyái is fel vannak vértezve.


A Chrome 400-as GPU DirectX 10.1-es támogatással bír, valamint képes a Blu-ray és HD-DVD videók H.264-es hardveres gyorsítással való lejátszására, az újdonság ezen kívül programozható unified shader architecture (egyesített árnyaló architektúra) támogatással is fel van vértezve. Az S3 legfrissebb GPU-ja 65nm-es gyártási technológiával készül, a termék dual-link DVI, HDMI és DisplayPort kimenetek kezelésére egyaránt képes. Az S3 Chrome 400 az AMD alsókategóriás videokártyáinál már megszokott HyperMemory-hoz hasonló technológiát használ, amelynek köszönhetően a GPU az integrált- és a rendszermemóriát egyaránt használhatja. A GPU mindössze 64-bites memória interfésszel gazdálkodik, a Chrome 400-as a 100 dollár alatti kategóriában foglal majd helyet.

Az S3 új GPU-ja egyáltalán nem jelent veszélyt az AMD Radeon HD 3000-es sorozatára, hiszen a termék egészen más felhasználói és piaci rétegeket céloz meg: az S3 az integrált videó vezérlővel kifejezetten az alacsony fogyasztású aasztali- és notebook platformokat kívánja meghódítani. Az S3 állítása szerint az integrált videó vezérlő "szuper játékteljesítményre képes", ezt az állítást viszont illik némi fenntartással kezelni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!