iPon Hírek

Saját biztosítója perelte be az nVidia-t

Dátum | 2009. 05. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Láthatólag nem csak a vásárlóit, hanem a saját biztosítóját is megpróbálta kicselezni az nVidia a GeForce 8400M és 8600M egységek sorozatos meghibásodásai kapcsán, ám e két célpont között a különbség az, hogy az utóbbi vissza is tud vágni - és most pontosan ez is történt.

A Pittsburgh-i National Union Fire Insurance Company (NUFI) ugyanis érthető módon zokon vette, hogy az nVidia igen trehányul és hányavetin állt hozzá a kifizetési igények dolgához, és csak meglehetősen tessék-lássék módon küldte meg a biztosítónak az egyes ügyletek részleteit, viszont pénzt persze azonnal várt volna a biztosítótól.

A NUFI azonban úgy vélte, hogy ami elég, az elég, és perre vitte az ügyet, mondván, hogy ha az nVidia nem tartja be a szerződés rá eső részét, akkor ők se kötelesek fizetni. Sérelmezték egyebek mellett például azt is, hogy az nVidia "nem engedte meg" nekik, hogy kivegyék a részüket a panaszosokkal folytatott kártérítés-igénylési tárgyalásokból, valamint hogy az nVidia számos olyan adatrészletet sem szolgáltatott ki nekik a fizetési igények kapcsán, amelyek pedig elengedhetetlenek lennének azoknak a megítéléséhez (így például az érintett gépek gyártási és szállítási dátumai, pontos hibajegyzékek, javítási időpontok, érintett alkatrészek, stb.), pusztán azzal az indoklással, hogy "szeretné megőrizni üzleti kapcsolatát az érintettekkel".

Miután számtalan panaszosról - Dell, Toshiba, Apple, ASUS, Compal, HP, Quanta, Wistron, Samsung és Fujitsu Siemens - van szó, az egyes kártérítési egyezmények összegei pedig igen súlyosak (a Dell esetében pl. 10 millió dollár), így valóban igen nagy összegek forognak kockán, és egylőre legalábbis úgy tűnik, hogy nem a biztosító fogja húzni a rövidebbet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. jadam92
2009.05.20. 18:43
VISSZA A HIRHEZ

úristen a legalja... nvidia komolyan ilyen ****?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Caster
2009.05.20. 19:15
hát ez van NV. egyer fent egyszer lent nem gayit kell gyártani és méregdrág adni hanem használhatót és jó áron

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pluto
2009.05.20. 19:16
Gab78, váltság van, mindenki pénzt akar szerezni, bármi áron... Bár ez eddig is így volt, de most még éhesebbek az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. aakosch
2009.05.20. 20:26
pluto a szó amit keresel: válság
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pluto
2009.05.20. 20:29
De, csak hát a multik küzűl szinte senki sem korrekten jár el. Pl. nézd meg Szigetvárt, vagy Pécset. Szigetváron kb. 4-5 éve van egy Lidl. Tavaly a közelébe épűlt egy Spar, most pedig közvetlenűl mellé egy Tesco. Ez sem korrekt magatartás, mégis megtehetik. És sok ilyen van. Viszont egy-kettő perelhető is. És most(természetesen jogosan) elkezdték perelgetni egymást. Hangsúlyozom nem Szigetváron perelik egymást, csak példának mondtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gpety
2009.05.20. 20:40
Miért érzem azt, hogy megint egy olyan biztosító ez, amelyik keresi az ürügyet, hogy kibújjon a fizetési köztelezettsége alól...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. raiden
2009.05.20. 20:59
Szopacs, bár nem tudom melyiküknek higgyek... A biztosítók mindig a kibúvót keresik, az NV-ből meg kinézem az ilyesmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Hc Toxic
2009.05.20. 21:45
Itt nem arrol van szó hogy kiakar bújni a fizetés alól ha olvasod. Sőt igazuk is van, mivel ha az NVIDIA akar kártérítés akkor oda kell adni az arról szóló információkat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.05.20. 21:47
nV ből kinézem én is. meg a biztosítókból de.. izé inkább a biztosítóknak hiszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Parano1d
2009.05.20. 22:19
Uristen, a NV elfelejtett szólni a biztosítónak, hogy elromolhatnak az általa gyártott cuccok. Én személy szerint a biztosítókat az egész kapitalista világ rákfenéjének tartom. Semmi hasznos tevékenységük nincsen, viszont annyi van belöllük, mint a nyű. Ez az eset kiválóan bizonyítja ezt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!