iPon Hírek

Saját közösségi oldallal újít a Zynga

Dátum | 2012. 06. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | JÁTÉK

A nagysikerű játékfejlesztő nevét már lassan mindenki ismeri. Mindezt úgy, hogy a bevételeit nem a boltokban árusított több ezer forintos fejlesztői csodák szolgáltatják, hanem sokkal mezeibb alkotásokkal dolgoznak. A Zynga sikerét a Facebookon játszható Farmville hozta meg évekkel ezelőtt, és azóta nincs megállás a cég történetében. Kisebb nagyobb sikereket aratva, de szinte biztosan jól szerepel a fejlesztők minden munkája.

Most azonban egy sokkal nagyobb dobásról számolhatunk be, ami nem más, mint a cég saját készítésű közösségi oldala. Ezzel merész lépésre szánta el magát a Zynga, hiszen a végső cél a Facebooktól való teljes elszakadás. Ez eddig gyakorlatilag a vezető közösségi oldal egyetlen konkurensének sem sikerült, így a Zynga with Friens fejlődését bizonyára sokan kísérik majd figyelemmel.


A Zynga with Friends hátterébe tekintve felmerülhet az emberekben a kérdés, hogy kiknek is szól valójában a Zynga termékeket népszerűsítő honlap, és az ahhoz tartozó szolgáltatások. A Zynga a tőzsdére lépése óta gyakorlatilag folyamatosan veszít az értékéből. A befektetők nagy része azt kifogásolja, hogy a vállalatnak nincsenek igazán nagy tervei, és nem látják benne a képességet a folyamatos innovációra. A Zynga with Friends bemutatásával lényegében sikerült rácáfolniuk az őket ért vádakra; de mégsem igazán javult a helyzetük, hiszen a hír hallatán néhány százalékkal még lejjebb esett a részvények árfolyama. Ezt azzal magyarázzák, amire már utaltunk is, mégpedig, hogy a Facebooktól elszakadni nagyon nehéz, és nem látják ehhez a tervekben a potenciált.

No de nézzük, mik is szerepelnek ezekben a tervekben. A Zynga with Friends közelebb hozná a játékosokat egymáshoz. A közösségi oldalon új barátokat találhatunk és a meglévőket is meginvitálhatjuk a használatára. Vagyis az összes játékot egy helyre terelné a Zynga, amiket ezután az összes felhasználóval karöltve játszhatnánk. A párbajjátékokban pedig a képességeinkhez mérten kiegyensúlyozott ellenfeleket adna a rendszer. A lezárult "meccseknek” az eredményét pedig az üzenőfalunkon is megoszthatjuk majd, de privát információként is kezelhetjük. Ezek lényegében eddig nem jelentenek különösebb újdonságot, mivel a Facebook is hasonló képpen működik.
 


Az igazi újításokat a legfrissebb játékok és a „platformfüggetlenség” jelentheti majd. Itt mutatkozik majd be a Farmville 2 és a ZyngaPoker legújabb kiadása is elsőként. Ez a kettő a legütősebb név, így sokak számára vonzóvá teheti a Zynga with Friends-t , de ezeken túl is lesznek még kevésbé ismert címek, amikhez szintén nagy reményt fűznek. Ennél viszont jóval érdekesebb az, hogy ezentúl már a mobiltelefonokra és táblagépekre is rengeteg játék válik majd elérhetővé. Ezeken jelenleg is gőzerővel dolgoznak a vállala fejlesztői. A rendszeresen bővülő kínálatot itt tekinthetik meg akik andoridos eszközzel rendelkeznek, itt pedig akik az Apple logójával ellátott masinát használnak.

A Zyngának tehát annak ellenére, hogy szinte lehetetlen küldetést vállalnak, megvan az ideális "fegyvere" ahhoz, hogy felhasználók millióit szerezze meg. Ráadásul nem elhanyagolható tény az sem, hogy végső soron ez nem konkurencia a kék óriás számára, hanem csak egy nagyon kicsi felhasználási területének egy élhetőbb alternatívája. Kíváncsian várjuk mit hoz a jövő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. TheRealTsL
2012.06.29. 17:15
Folyamatosan veszti a játékosokat az összes összelopkodott művük. Minden játékukhoz kell alaphangon 100 aktív társ, hogy lehessen haladni is, minden lépéshez mások közreműködésére vagyunk utalva és minden létező dologért pénzt kérnek. Én valahogy nem látom ezt olyan tökéletes receptnek.
Tervezik már évek óta a különszakadást, de mire odaérnek, a cégnek kb annyi is lesz. Nem is kár érte, max elrettentő példaként emlegethetők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2012.06.29. 19:17
Múltkor olvastam valahol, hogy beszakadt a profitjuk. Ez is érdekes lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gyurkov
2012.06.29. 23:11
Aha, aha érdekes, futni fog a Skyrim, vagy a Max Payne 3? Ja vagy ez az értelmetlen Trágyafalu meg egyéb szuperszimulátorok hazája lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. shaddam
2012.06.29. 23:51
Pedig hogy megmondta a sok nagyokos hogy a közösségi szaroké a jövő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.06.30. 11:56
Elpártoltam tőlük, mert minden játékukba a dolgokért pénzt kérnek, illetve nagyon sok ismerős meghívást, ami frusztráló.. manapság meg ahogy látom nem sokan FarmVilleznek.. eljárt fölötte az idő, ugyan úgy, ahogy Bikicsunáj fölött is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!