iPon Hírek

Saját márkás újdonságokkal bővült a Vodafone kínálata

Dátum | 2017. 07. 03.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vodafone mindig is nagyon odafigyelt arra, hogy széles saját márkás kínálata legyen, ezúttal például okostelefonból és táblagépből is kapunk új konfigurációkat, amelyek a közép- és alsó-középkategóriában szállnak majd harcba. Az alábbiakban a Smart N8 és Smart Tab N8, valamint a Smart V8 modellek kerülnek majd terítékre. Vodafone Smart V8 Az eszközök bemutatását kezdjük a legjobb konfigurációval, a Smart V8-cal. Ez a vas egy 5,5 hüvelykes panel köré épül, ami az 1920 x 1080 képpontos felbontás révén igazán részletgazdagnak bizonyulhat majd. Az előlapot védő üveget 2.5D peremkialakítású, ami hozzájárul majd a kényelmesebb kézben tartáshoz. Örömmel jelentjük ki, hogy a mobilon az Android 7.1.1 operációs rendszer lesz jelen, ami többnyire az eredeti arcát fogja mutatni. A Nougat itt nem sok extrával van megtoldva. A kamerák terén kifejezetten erős a Smart V8. Az eszköz előlapján található egységgel 8 megapixeles önarcképeket lehet megörökíteni, és Full HD minőséget tud nyújtani a videohívások során – már amennyiben ezt a sávszélesség is lehetővé teszi. A főkamera pedig már egy 16 megapixeles szenzorra épül, és meg van toldva egy kéttónusú LED-es villanóval is. Ha mozgóképek megörökítése a cél, itt is 1080p támogatás jelenti a plafont.
A nagy népszerűségnek örvendő Snapdragon 435 platformra épül a Smart V8. Ez a Qualcomm központi chip nyolcmagos és a big.LITTLE architektúrát használja, ami azt jelenti, hogy eltérő órajelen üzemelnek benne az egységek. Két négyfős Cortex-A53 klaszter található a lapkában, az egyik 1,1 GHz-en dolgozhat, a másik pedig 1,4 GHz-ra képes. És akad még itt egy Adreno 505 grafikus vezérlő is. A rendszermemória 3 GB-os, a háttértár pedig 32 GB tárkapacitással szolgál, amit akár 128 GB-os memóriakártyával is lehet bővíteni, ha a szükség úgy hozza. A kapcsolati lehetőségekről a Vodafone nem beszélt részletesen, de 4G LTE támogatás biztosan van, és a Bluetooth, WLAN, A-GPS trió sem hiányozhat. A szerkezet fém burkolattal lett ellátva, 7,99 milliméterre emelkedik ki a síkjából és 166 grammot mutat alatta a mérleg nyelve. A ZTE műhelyéből érkező okostelefon egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátorral jön, így átlagos üzemidőre lehet képes. Vodafone Smart N8 A Vodafone szerényebb mobilja a Smart N8 néven futott be, ez már el is érhető a kínálatban. A mobil egy 5 hüvelykes panellel ellátva jön. A megjelenítő IPS technológiával dolgozik, így széles betekintési szögekre és jó fényerőre lehet számítani, amihez 294 PPI-s pixelsűrűség társul majd a 720p-s felbontásnak köszönhetően. Sajnos az Android 6.0 operációs rendszerrel kell itt beérnie a felhasználóknak, és a Marshmallow a Vodafone készülékén az extrákban sem fog tobzódni, csak néhány apróságra lehet számítani. A kamerák terén jónak ígérkezik a Smart N8, ugyanis egy 5 és egy 13 megapixeles képalkotó lesz a fedélzetén. A frontkamera így nemcsak a videobeszélgetések során szolgál majd jó minőséggel, hanem olyankor is, ha egy-egy szelfit kell megörökítenie. A főkamera pedig korrekt minőségben örökítheti meg a múló pillanatokat, és sötétben is munkára fogható lesz, hiszen kapcsolódik hozzá egy LED-es segédfény is. Videózáskor pedig Full HD támogatást fog biztosítani a Smart N8.
Egy négymagos MediaTek MT6737 központi chip hajtja majd meg az okostelefont, amelyben előre láthatólag 1,3 GHz-es frekvencián ténykednek majd a Cortex-A53 egységek a Mali-T720 MP2 IGP mellett. A rendszernek másfél gigabájt memóriával kell majd gazdálkodnia, a háttértár kapacitása pedig összesen 16 GB, melyből 10,5 lesz, amit a jövendőbeli tulajdonosok szabadon használhatnak fel – a bővítési lehetőség adott. Annak ellenére, hogy ez egy szerény masina, a kapcsolati lehetőségek terén szépen teljesít. A 4G LTE hálózati modemen túl kiemelhető még a neve mellett NFC chip is, így akár a mobiltárcás szolgáltatásokat is kényelmesen igénybe lehet vele venni, és nem hiányzik belőle még az FM rádió sem. Érdekesség, hogy még az ujjlenyomat-olvasó is megvan a 151 gramm tömegű gépezetben, és sztereóban fog megszólalni. Az akkumulátor ebben az esetben 2460 mAh-s kapacitással szolgál, ami semmi esetre sem acélos. Vodafone Smart Tab N8 Végül nézzük a Smart Tab termékvonalat gyarapító újdonságot, ami egyébként a fenti mobilhoz hasonlóan az N8 azonosítót kapta. Ez a készülék egy 10,1 hüvelykes megjelenítővel felszerelve érkezik, ami 1280 x 800 képpontos felbontásnak ad otthont. Az eszköz kamerarendszere nem különösebben kiemelkedő, de tabletről révén szó, ezt valószínűleg kevesen is várnák el. A videocsevegések bonyolítására egy 2 megapixeles egység szolgál, ami HD minőséget tud majd nyújtani a hívások alkalmával. A főkamera pedig 5 MPixeles érzékelőre épül, és szintén 720p-s támogatást biztosít. LED-es villanó nincs, így a fényviszonyok romlása könyörtelenül rányomja majd a bélyegét a fotókra, videókra. A bekapcsolást követően itt a Vodafone saját szolgáltatásaival megtoldott Android 7.0 operációs rendszer fogadja majd az embereket, a frissességre tehát nem különösebben lehet panasz.
Az eszközt egy négymagos központi chip lendíti majd mozgásba, amelyhez 2 GB-nyi rendszermemória fog kapcsolódni. A mindennapos használat során már biztosan elfogadható élményt nyújt majd a tablet, de nem fog hegyeket megmozgatni. A kifejezetten táblagépekbe szánt MediaTek MT8735B dolgozik egyébként benne, ez a lapka Cortex-A53 magokat vonultat fel 1,1 GHz-es órajelen egy Mali-T720 MP2 grafikus feldolgozó egységgel kiegészülve. A háttértár 16 gigás kapacitással szolgál majd, amit lehetőség lesz bővíteni is microSD kártyával. A kapcsolati opciók jók, hiszen még négyes kategóriába sorolható 4G LTE hálózati modemmel is lehet számolni, és persze van itt Wi-Fi (802.11n) és Bluetooth modul is. A TCL által előállított eszköz kizárólag feketében lesz kapható. Ami pedig a fizikai méreteit illeti, 8,95 milliméter vastag és 465 grammot nyom. A Smart Tab N8 akkumulátora 4600 mAh-s, így sajnos arra sem lehet számítani, hogy kiemelkedő üzemidővel szolgál majd, egy töltéssel 7-8 óránál tovább aligha húzza majd. A Vodafone az újdonságok esetében az árazásról egyelőre nem sokat árult el, csak azt lehet tudni egyelőre, hogy a legszerényebb készülék mennyibe kerül. A Smart N8 feltöltőkártyás felállásban 39 490 forintért cserébe vihető haza.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Gyurkov
2017.07.03. 11:12
Jó kis Smart termékcsalád, Guantanamo Bay-en ezekkel vallatják a rabokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tiburka
2017.07.03. 16:21
Soha többet szolgáltató márkás telefont. Megvolt a bajom velük. Túlárazott, optimalizálatlan, bughalmaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!