iPon Hírek

Saját mobilt fejleszt az MS?

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az Inquirer állítása szerint erre a kérdésre igen a válasz, és a fejlesztés már a végső stádiumaiban tart. Az új készülék szívét ezek szerint az NVIDIA Tegra processzorainak egyike adná majd, APX 2500 lapkával együtt, ami így fejlett 3D-s látványelemeket és 720p-s videólejátszást is lehetővé tenne.

Az új készüléket az értesülés szerint a februári Mobil-Világkongresszus (3GSM) alkalmával mutatnák be, nem sokkal utána pedig már boltokba is kerülne - ellentétben a Windwos Mobile új verzióival, amiket bár hagyományosan szintén ezen az expon szoktak felfedni, ám aztán csak nyáron vagy ősszel adják ki őket.

A legtöbb megfigyelő egyetért abban, hogy az MS-t erre a lépésre az iPhone késztetheti, ami már most is komolyan aláásta a Windows Mobile piaci részesedését, és ha nem tesznek semmit, a helyzetük csak tovább romolhat. Így, bár az MS korábban mindig tagadta akár csak a lehetőségét is annak, hogy valaha is saját mobil fejlesztésére adnák a fejüket, most mégis rákényszerülhetnek, miután a hardver nélküli szoftverükkel láthatólag vesztésre állnak az iPhone hardver-szoftver kombójával szemben.

Hogy a leendő új készülék mi mindenre lesz képes, és milyen tulajdonságokkal rendelkezhet, arról egyelőre nincs információ, de ha az iPhone-nal kíván szembeszállni, akkor kétségkívül igencsak össze kell szednie magát. Reméljük, hamarosan érkeznek további hírek is részletekről, újabb fejleményekről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.11.25. 12:55
Vissza a cikkhez.

Csak ne próbálják meg utánozni az Iphone-t. Nekem az nem jön be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!