iPon Hírek

Saját okosórán dolgozik a Google?

Dátum | 2016. 07. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Tisztán látszik, hogy a Google egyre nagyobb szerepet szeretne vállalni az Android operációs rendszerhez kötődő hardverek (és úgy általában a hardverek) fejlesztésében. Kezdetben például csak egyetlen referencia mobil jött évente, most pedig már kettesével érkeznek a Nexusok és összeállt az Android One platform is, valamint a hírek már arról szólnak, hogy saját mobilon dolgozik a vállalat, tavaly pedig elő is rukkolt a saját táblagépével a Pixel C személyében. No de mit tartogathat a következő lépcsőfok?
Az Android Police szerint a Google szakemberei már azon is dolgoznak, hogy referencia okosóra készüljön az Android Wear operációs rendszer következő főverziója mellé, ami előre láthatólag még a harmadik negyedév során debütálhat. A szaklap egy megbízható forrásra hivatkozva állítja, hogy a keresőóriás valószínűleg nem is egy, hanem rögtön kettő okosórával rukkolhat elő, és ezek valószínűleg a Nexus termékvonalat fogják erősíteni. Nagyvonalakban még arról is szót ejt az Android Police, hogy ezek milyen specifikációval fognak felvonulni. Ahogy az alábbiakban olvasható lesz, a Google eltérő méretű eszközöket tervezhet bevetni, melyek közül a nagyobb minden földi jóval meg lesz fűszerezve, a kisebb pedig inkább egy „fapadosabb” vonalat követhet.
A megszellőztetett információk szerint a Google ezeket is uszonyosokról nevezheti el, mint a Nexus okostelefonokat. A jobban felszerelt nagyobb okosóra az Angelfish nevet kapta a fejlesztőktől, a társára pedig Swordfish-ként hivatkozik az Android Police forrása. Az Angelfish hasonlóan a Moto 360-hoz kör alakú számlappal érkezhet, de nem lesz annyira korongszerű, mint a Motorola megoldása volt. A leírás alapján valószínűleg cserélhető lesz a szíja, és meglehetősen sportos vonalvezetés jellemezheti majd. A szerkezet előre láthatólag nagyjából 14 milliméter vastag lehet, ami hasonló az LG Watch Urbane-hez, az átmérője pedig 43,5 mm az Android Police jelentése szerint, szóval egyértelműen férfiasabb csukló kell majd hozzá. Ebben megtalálható lesz már egy integrált 4G LTE hálózati modem is, szóval képes lesz szinte minden téren önálló életet élni, jól lehet majd használni a hozzá kapcsolódó okostelefon nélkül is. Továbbá akad a kelléktárában GPS vevő, valamint pulzusmérő is, így aztán tényleg kiváló társa lehet azoknak, akik sokat sportolnak, például futnak vagy bicikliznek. Még arról is szó esik, hogy választható lesz „Titánium” színkombinációval, ami egy sötétszürke összeállítást takar. A Swordfish már egy kicsivel kisebb (42 mm) lesz, és a forrás ezt a Pebble Time Roundhoz hasonlította, de fontos, hogy csak az alakját tekintve, szóval itt szerencsére nem lesz például belső pereme sem a megjelenítőnek. Ez a karóra már csak egyetlen gombot kap, ami középre kerül. A tudását illetően is szerényebb, mint az Angelfish, hiszen nincs benne sem GPS, sem pedig 4G LTE. A Swordfish már csak 10,6 milliméterre emelkedik ki síkból, emiatt komfortosabb viseletet fog biztosítani. Állítólag ez kompatibilis lesz a Google korábban bemutatott szíjrögzítési mechanizmusával, a MODE-dal, melynél egyetlen laza mozdulatból áll a szíj felszerelése és az eltávolítása is.
Az órák állítólag integrálni fogják a Google új Assistant szolgáltatását. A hangalapú digitális asszisztens folyamatosan figyelni fogja a felhasználó minden mozzanatát, és az összegyűjtött adatok felhasználásával képes lesz mindig a lehető legjobb és legpontosabb információt nyújtani. Arról nem esett szó, hogy az órák miként születnek majd meg, gondolunk itt arra, hogy a Google tervezte és bérgyártó készíti-e el, vagy az Android Wear partnerek csinálják, és úgy kerülnek bevetésre a Nexus márka alatt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. rfj1989
2016.07.08. 16:38
Jól hangzik! Szépen fut az android vonat, remélhetőleg lassan kiforrja magát és egyre tökéletesebb eszközöket használhatunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyiri
2016.07.10. 18:22
Tökéletesen egyetértek. Szuper eszközöket szeretnék látni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!