iPon Hírek

Saját oldalán gyűjt pénzt az Apocalypse Now

Dátum | 2017. 02. 16.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Nemrég írtunk arról, hogy játék készül az Apokalipszis most című, a vietnámi háborúról szóló filmből. A fejlesztő Erebus a Kickstarteren kezdett el pénzt gyűjteni hozzá és a film sikerei miatt sokan megelőlegezték nekik azt, hogy könnyedén összejön majd a kitűzött 900 ezer dollár, a történet azonban más fordulatot vett.
A támogatók nem voltak túl lelkesek, három hét alatt csupán 173 599 dollár jött össze, ami nagyon messze volt a kívánt értéktől. A kampányból összesen kilenc nap maradt és teljesen valószínűtlennek tűnt, hogy ezalatt összejön a fennmaradó több, mint nyolcvan százalék, ezért a fejlesztők lezárták az egészet (már az oldal sem érhető el a Kickstarteren) és saját platformot hoztak létre a támogatások összegyűjtésére az ApocalypseNow.com-on. Az új oldalon nincs kitűzött határidő és a stúdió folyamatos frissítéseket ígért a fejlesztés állásával kapcsolatban, valamint azt is, hogy tartják a kapcsolatot a rajongókkal. A kickstarteres kampány bukásának egyik oka éppen az lehetett, hogy nagyon keveset mutattak a játékból, például képek formájában, tehát úgy tűnik, erre ezúttal figyelni fognak. A kitűzött cél most ötmillió dollár, ezzel olyan autentikus alkotást szeretnének létrehozni, amivel majd játszani akarnak az emberek. Azt még nem tudhatjuk, összejön-e, de a kezdeti bukdácsolás ellenére a projekt meglehetősen erős lábakon áll, hiszen a stúdió tagjai olyan játékokból érkeztek, mint a Wasteland 2, a Torment: Tides of Numenéra, a Fallout: New Vegas és a The Witcher, ráadásul az Obsidian dizájnért felelős igazgatója, Josh Sawyer is ad nekik tanácsokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Meteoreso
2017.02.16. 11:13
Nem annyira populáris az az apokalipszis most mint gondolják.
"Művészileg túlgondolt" a félig őrület világában.
Ez nem Rambó vagy hasonló aminek a nevét ha kimondod a mai napig tudja mindenki mi volt... ergó nem erős játék alap... egyáltalán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vazul267
2017.02.16. 11:52
Ezt a filmet, hogy lehetne egyáltalán egy játék formájában újra gondolni?
Eleve a film se volt olyan rohadt jó, elég csak megnézni a felújított verziót, hogy mennyire unalmas és elnyújtott volt az egész.
Vagy mondjuk mire kéne számítani a játékban? Mert azt írják, hogy lopakodni meg survival horror... Ez mind szép és jó de mennyit láttunk mi ebből a filmben?
Semennyit. Az egész film alatt csak egy hajóban megyünk, közben megismerkedünk új szituációkkal az állomásokon, a legvége meg aztán ajaj...

Röviden: Ha az apokalipszis most-ról csinálnak játékot akkor nem értem, hogy miért rugaszkodnak el ennyire az alaptól.
Ennyi erővel lehetne Vietcong 3 is, vagy Survive Vietnam a neve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!