iPon Hírek

Saját, prémiumkategóriás táblát készít az Nvidia?

Dátum | 2013. 08. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Eddig az Nvidia saját maga nem készített táblákat, SoC egységei így partnerei termékeiben kaptak helyet (Asus, Microsoft, Lenovo, stb.). A legfrissebb hírek szerint ez a helyzet rövidesen megváltozhat, ugyanis az Nvidia tervei között szerepel, hogy jövőre egy prémiumkategóriás, saját fejlesztésű táblával rukkol elő. A prémiumkategóriás Nvidia tábla a hírek szerint a vállalat következő generációs SoC egységére, a Logan-re alapoz, amelyben már Kepler alapú GPU lapul - utóbbi a GeForce 600-as, illetve a GeForce 700-as sorozatú videokártyákról lehet ismerős. Persze itt módosított Kepler alapú GPU-ról van szó, ami a mobil eszközök igényeire lesz optimalizálva mind teljesítmény, mind fogyasztás tekintetében. Hogy mire képes a Logan? Egy korábbi videóból kiderül. A Tabtech.de információi szerint az Nvidia jövőre egy 7 colos képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblát mutat majd be, ami egy "phablet", azaz telefonálásra is alkalmas tábla lehet. A Tabtech.de munkatársai korábban a GFXBench weboldalon egy "Nvidia Tegra Note Premium" névre keresztelt tábla eredményeit is megtalálták, amely még Tegra 4-es SoC egységre alapozott, operációs rendszerként pedig az Android 4.2.2-es kiadását futtatta. Ez az eredményoldal azóta eltűnt, ugyanis eltávolíttatták. A fenti pletyka összességében hihető, hiszen az Nvidia már megmutatta, mérnökei képesek saját fejlesztésű, Nvidia hardverre épülő termék készítésére - erre jó példa a nemrégiben bemutatott, majd azon nyomban darabokra is szedett Nvidia Shield. Amennyiben az Nvidia tényleg lát fantáziát az egyre dinamikusabban növekvő tábla piacban (miért ne látna?), és jó ötletnek tartja, hogy egy saját fejlesztésű, saját készítésű termékkel is beszálljon a versengésbe, úgy szinte biztos, hogy a cég ezt képes is lesz megtenni. A kérdés nem is ez, hanem inkább az, hogy az Nvidia prémiumkategóriás táblája mire megy a nagy, ismert nevek termékeivel szemben. Egyelőre rejtély, hogy a vállalat saját táblája képes lesz-e a nagy okostelefon- és táblagyártók termékei ellen hatékonyan harcolni, illetve képes lesz-e az adott termékkel értékelhető nagyságú szeletet kihasítani az igen-igen zsúfolt tábla piac képzeletbeli tortájából. A siker attól függ, elég ütőképes lesz-e a prémiumkategóriás tábla, illetve riválisaival szemben megéri-e az árát. Rövidesen mindenre fény derül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. SonicTheHU...
2013.08.09. 15:23
A sok táblabuzi kajálni fogja... Nem elég h egy új fajta tablet, de még Nvidia is jaj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Meteorhead
2013.08.09. 15:48
Nem tudom... Hasonló prémium kategóriás tabletet már kiadott a Razer, csak az nem full NV, hanem egy Intel x86 ketyeg benne, ami lényegesen jobb egy táblánál. Ez nyílván könnyebb lesz, de a "táblabuzi" NV fan réteg már megtalálhatta a számítását a Razernél. Ez könnyebb lesz, és lényegesen használhatatlanabb (már ami a szoftvereket illeti).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Balucsek
2013.08.09. 16:47
Amenyiben értelmesen árazzák semmivel sem lesz rosszabb mint egy Asus Acer Samsung és stb tábla. Szerintem nincs benne semmi rossz ha az NV kiad egy "referencia" gépet a saját fejlesztéseiből. Valószínű megbízhatóbb lesz, mint egy a többi gyártó megoldásit is összeollózó tábla aminek a driverét a hardverhez kevésbé közel álló fejlesztő gárda írja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm
2013.08.09. 17:55
erre jó példa a nemrégiben bemutatott, majd azon nyomban darabokra is szedett Nvidia Shield.

Aktív hűtéssel, no meglátjuk mennyire lesz ragadós.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tewyke
2013.08.09. 18:20
Most halál komolyan, mi ez a fertő?
Irtó szánalmas ez a hír, a legkisebb utánajárást sem sikerült kalap alá hozni kedves Jokernek. Mindamellett, hogy a szóismétlésektől hülyét kaptam. TIZENKÉTSZER sikerült leírni a "tábla" szót különféle ragokkal. Ezért szinte dícséret járna, de nem állt meg itt a fantázia, és belekerült a "prémiumkategória" is legalább négyszer. Ez komoly? A hír 10 százalékát két szó alkotja? Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.
Azoknak, akit érdekelnek infók a szóban forgó készülékről, itt találnak "egy-két" kimaradt dolgot:
http://blog.gsmarena.com/live-images-of-tegra-4-powered-nvidia-tegra-tab-surface/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2013.08.10. 08:26
Miért kell a cikkírót bántani ? Ha meg egyazegyben átmásolja fordítással, akkor az lenne a baj ... a hír megvan , kissé átformálva és másképp körítvel , nincs itt semmi baj ... max egy link a hírbe, hogy honnan ered a hír forrása ... aki arra is kíváncsi olvassa eredeti nyelven ha érti

Igen többször is felhívja a figyelmet , hogy egy prémiumkategóriás cuccról van szó , és a végén ott a lényeg hogy miért is ... mi valósul meg a NAGY szavakból

A kérdés nem is ez, hanem inkább az, hogy az Nvidia prémiumkategóriás táblája mire megy a nagy, ismert nevek termékeivel szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. morgyi
2013.08.10. 22:39
Csak hogy egy kicsit kekeckedjek. Phabletnek a tepsi méretű telefonokat szoktuk nevezni, és nem a telefonos képességekkel megáldott táblákat.

Az az irdatlan nagy baj hogy Tegrát egy ideje már a kutya sem használ, ellentétben azzal mikor a Honeycomb idején szinte csak Nvidia SoC-os cuccot lehetett kapni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. deviant01
2013.08.12. 10:07
Mintha pánik és kapkodás lenne az NVidiánál. Először kiadnak egy "ez meg mire jó?" kézikonzol szerűséget, aztán meg a full telített tablet piacra próbálnak belépni. Lehet, hogy a nextgen konzoloknál elszenvedett vereségük miatt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm devia...
2013.08.12. 12:35
Nem pánik ez, egészséges tapogatózás a mobil platformok felé. Hiba lenne csakis az X86 asztali frontra koncentrálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!