iPon Hírek

Saját vásárlóit spammeli a Lenovo

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Érdekes jelenséggel találkozott nemrégiben számos Lenovo-vásárló: egy ThinkVantage-szoftverfrissítést követően néhány óránként egy Lenovo-s hirdetőablak bukkan fel a képernyő jobb alsó sarkában, amit ráadásul ki se lehet kapcsolni.


Van ugyan az ablak bal alsó sarkában egy "Ne mutasd többet ezt az üzenetet" opció, ám az érintett felhasználók fokozott bosszúságára kiderült, amikor megpróbálták használni, hogy a hirdetőprogram egyáltalán nem törődik vele; hiába jelölik be, a hirdetés újra és újra felbukkan néhány óránként.

Mi több, mindezt rendkívül tolakodó és mindenre fittyet hányó módon teszi, mivel minden körülmények között megjelenik, függetlenül attól, hogy milyen alkalmazások futnak épp, és minden más elé tolakodik. Volt, akinél például egy PowerPoint-os előadásba rondított bele a kéretlen felbukkanásával.

Menet közben annyit azonban ki tudtak deríteni az érintettek, hogy a hirdetőablak a ThinkVantage MessageCenter Plus-szal áll összefüggésben, így annak az eltávolításával vagy mélyreható átállításával a probléma elvileg orvosolható. Külön negatívuma még az ügynek, hogy a hirdetésben szereplő Lenovo-árengedmény csak az USA-n belül érvényes, így világszerte minden más érintettnek csak teljesen hasznavehetetlen zavaró tényező. Meglepő, hogy a Lenovo ilyen szemtelen lépésre szánta el magát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. littleguy
2009.06.26. 12:18
VISSZA A HIRHEZ

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. adam0205
2009.06.26. 15:16
Peidg szerintem szoftverhiba lehet, ha idegesítő fajtából is van (igaz melyik nem az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. danee91
2009.06.26. 15:26
Lényeg, h a notijukkal nagyon meg vagyok elégedve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.06.26. 15:36
ezért perelni is lehetne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LavX
2009.06.26. 19:52
perelni is fogják elég rendesen. spamelés büntetendő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!