iPon Hírek

Sajátrészvényt venne a Telekom, 50 forint az osztalék

Dátum | 2011. 02. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Magyar Telekom bejelentése szerint az igazgatóság 50 forint osztalék kifizetését kezdeményezi majd a közgyűlésen a tavalyi év után. Sajátrészvény vásárlási felhatalmazást is kérnek a részvényesektől, ez a bejelentés szerint a korábbi felhatalmazás meghosszabbításának tekinthető.

Megjegyzendő, hogy a cég meglévő felhatalmazása mellett eddig sem vett saját részvényeiből, s ennek több oka is lehet. Egyrészt általában olyan cégek szoktak jelentősebb mennyiségű sajátrészvényt vásárolni, ahol megfelelő mennyiségű saját felesleges forrás áll rendelkezésre. A Magyar Telekomnál ez nem igazán áll fenn, hiszen a cég jól meghatározott sávon belül próbálja tartani eladósodottságát, s az osztalék nagyságának csökkentésére kényszerült a különadó hatására.

Másrészt nem csak a piacon, de a fő tulajdonos Deutsche Telekomtól is kellene vennie papaírokat, ha el akarja kerülni a DT ajánlattételi kötelezettségét. A fő tulajdonos viszont nem biztos, hogy a jelenlegi árfolyamon szívesen válna meg Magyar Telekom részvényeitől, még akkor sem, ha azok csoporton belül maradnának.

Az 50 forintos soztalékra azok lesznek jogosultak, akik május 5-én birtokolnak Magyar Telekom részvényt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!