iPon Hírek

Samsung: 8 megapixelt a mobilokba!

Dátum | 2008. 03. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Jó hírrel szolgál a Samsung mindazoknak, akik szeretik a mobiltelefonjukkal intézni a fényképezési ügyleteiket: a legújabban kifejlesztett, "világ legkisebbje" CMOS-a ugyanis jelentősen továbblöki a mobil megapixelek felső határát - az eddigi ötről nyolcra.


Az új egységet természetesen kifejezetten mobilokhoz tervezték, amit a rendkívül apró méret is jól mutat: mindössze 28 x 15,3 x 8,5 mm-es - ezzel pedig jó 10%-al kompaktabb, mint az eddig alkalmazott megoldások.

És hogy mi mindent várhatunk tőle: egyrészt ISO 1600-as érzékenységet, másrészt rázkódáskompenzációt, arcfelismerést, 1 cm-es makrót - valamint egy különleges "mosolyvadász" automata fényképezési üzemmódot, amit értelemszerűen a mosolygó arcok "látványa" aktivál (ami valószínűleg a Sony Cybershot fotógépeiből is ismert megoldás mobilos megfelelője).

Mindent egybevetve tehát remek fejlesztés történt a mobil fényképezés területén, és olyan nagyon sokáig nem kell várnunk a mobilokban való tényleges megjelenésükre sem - ez ugyanis az idei év harmadik negyedében várható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!