iPon Hírek

Samsung: Blu-ray és OLED HD

Dátum | 2008. 09. 08.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Andy Griffiths, a Samsung szórakoztató-elektronikai részlegének igazgatója rövid jövőt jósol a Blu-ray optikai formátumnak.

A Blu-raynek 5 éve van terjeszkedni, mielőtt egy új technológia vagy új formátum fogja átvenni a helyét - állítja Andy Griffiths a Pocket-lint híroldalnak adott interjújában. Griffiths szerint 2008 lesz a Blu-ray formátum csúcs éve, és szerinte a HD DVD - Blu-ray csatát csak rövid időre nyerte meg a Sony üdvöskéje.

Az interjúban Griffiths a fentieken kívül megemlítette a Samsung OLED HD technológiáját is. Állítása szerint a technológiai megvalósítás már rég elkészült, azonban a magas gyártási költségek miatt még nem dobják piacra, helyette a költségek lefaragásán dolgoznak a szakemberek. "Akkor fogjuk bemutatni az OLED technológiát, amikor az ára már vonzó lesz a vásárlónak. Sajnos ez még nem érkezett el."

2010-et az OLED évének jósolja Griffiths, szerinte ekkorra fog általánosan elterjedté válni a technológia és ekkor fogja leváltani az LCD-t. Két OLED televíziót már bemutatott a berlini IFA-kiállításon a Samsung már ebben a hónapban. A 14- és 31-hüvelykes modellek elképesztően vékonyak és nagyon élénk színeket és kontrasztot nyújtanak.

"2012 HD éve lesz az egész világon. A televízióktól kezdve a kézi kamerákon át minden csúcsminőségű tartalmat fog nyújtani."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.09.10. 14:23
a dvdken minak van annyi nyelv??
akkor már inkább letölti az ember aviban (4,7gb / 700mb)....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!