iPon Hírek

Samsung C24FG70: ívelt játékos LCD dinamikus frissítéssel

Dátum | 2016. 08. 23.
Szerző | gabi123
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung az elmúlt időszakban nagyon rákattant a kijelzők hajlítására, és a jelek szerint a piaci fogadtatás is kedvező, hiszen a gyártó az amúgy sem szűk paletta további bővítése mellett döntött. Ennek hozománya a C24FG70 (és C24FG70FQ) névre keresztelt LCD monitor bemutatása. Az újdonság ezúttal nem a hatalmas képátlóra gyúr, a 24 hüvelykes megjelenítő 1800R ívelt 144 Hz-es Full HD-s SVA panelt tudhat magáénak.
A 24 colos SVA (‘Super’ Vertical Alignment) modell felbontása tehát 1920 x 1080 pixel, ez már korántsem számít kiemelkedőnek ekkora képátlóra, a képfrissítés értéke viszont 144 Hz, ráadásul a kijelző támogatja az Adaptive-Sync / AMD FreeSync technológiát. A frissítési ráta tehát dinamikusan változhat, és a bár a konkrét alsó határ eddig nem lett ismertetve, várhatóan 48 - 144 Hz közötti tartománnyal lehet számolni. A monitor egyéb paraméterei között is találni még szép értékeket, a statikus kontrasztarány 3000:1, a betekintési szögek 178°/178° (de ez utóbbi kb. elvárás a prémium paneleknél). A kör alakú talp és a kar kialakítású állványzat egy jól átgondolt megoldás, melynek köszönhetően sokféle tekintetben állítható a LCD.
Módosítható a magasság, de dönthető és forgatható is a panel (tilt/pivot). A rendelkezésre álló információk alapján a VESA felfogatási pontokat nélkülözni kell, van viszont egyéb extra, ami egy LED gyűrű a burkolat hátulján, melynek különlegessége a zenei interaktivitás. Ez ennyit jelent, hogy képes az érzékelt hang ritmusára villogni, például játék közben, ezzel adva egy kis drámai hatást az eseményeknek. A csatlakozófelületekkel nincs probléma, két darab HDMI, egy DisplayPoert 1.2a és egy 3,5 mm fejhallgató kimenet áll rendelkezésre. Az elsődlegesen a játékos felhasználóknak szánt friss termék megjelenése októberben várható 449 eurós ajánlott áron.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Emodimate
2016.08.23. 23:12
És nekem nvidiám van!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gunther Emodi...
2016.08.24. 02:56
De rossz neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. svas
2016.09.12. 15:31
Nekem is nvidiám van és akkor wtf?

Inkább az a baj az hogy ilyen monitorom nincs hozzá (még), mert még egyelőre itthon nincs forgalomban. Legjobb panel, SVA és még a színeken is javítottak valamelyest. Az extra mélység az ívben sem rossz ötlet ééééés a legfontosabb végre nem valami billegő wibbily-wobbly szutyok állvánnyal dobják piacra mint az elődeit. Sima vsync-el mind1 hogy ati vagy nv karival van használva. Ha meg nem bírja a 144 FPS-t a videokari tartani fixen komolyabb droppok nélkül, akkor a monitornak kell beállítani valami alacsonyabb frissítést amivel még OK a v-sync Szerintem. Mindenképp jobb mint az előző generáció natív 60hz amit @72Hz max.
Ez egy remek kis filmezős/játszós monitor lesz. Inkább ezért fizetek majd 100k vagy felette vmivel mint egy Dell ips-ért ami munkára lehet jobb mert precízebb de valójában meg nem tud normális fekete színeket produkálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!