iPon Hírek

Samsung Charm – stílus és minimalizmus

Dátum | 2016. 02. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a Mobile World Congressen egy új viselhető kiegészítőt is bemutatott a Galaxy S7 és S7 Edge okostelefonok mellett. A vállalat ezúttal egy végletekig leegyszerűsített eszközzel rukkolt elő, ami a stílusos megjelenésével hívná fel magára az érdeklődők figyelmét.
Az egyszerűn csak Charm néven bemutatott készülék kétféle, egymástól egészen eltérő kivitelben kerül bevetésre. Az egyik modell egy karkötőre emlékeztető dizájnnal bír, a másik pedig már a hagyományos fitneszkarperecekre emlékeztet. A Samsung azoknak szeretne kedveskedni a Charmmal, akik divatos, ékszerszerű kiegészítőt szeretnének, nem pedig az általánosan elterjedtebb sportos vonalon válogatnának. A csuklópántra hajazó Charm fehér, fekete és rózsaarany színben lesz megvásárolható, a karláncra hasonlító változat pedig barna műbőrrel, fémes szíjjal és fekete kaucsukkal fog kereskedelmi forgalomba kerülni. Az előbbi még a férfiak számára is vonzó lehet, az utóbbi viszont már egyértelműen csak a hölgyeknek szól. A minimalista viselhető kiegészítő nem rendelkezik megjelenítővel, de azért a Samsung megoldotta, hogy képes legyen jelezni a felhasználó irányába a friss eseményeket, egy értesítési LED szolgál erre a célra. Az okostelefonra a Charm alkalmazást kell telepítenie a felhasználónak, és ezt követően lehet társítani a készülékkel az újdonságot. A kapcsolatteremtésre Bluetooth-on kerül sor, méghozzá a Low-Energy kiterjesztés használatával, hogy a kommunikáció minél kevesebb energiát emésszen fel. A Charm applikációban az eszköz tulajdonosa beállíthatja például azt, hogy milyen eseményekről, és hogyan jelezzen a karperec. A Charm szólhat akár a bejövő vagy a nem fogadott hívások esetén, és akkor is lehet rá számítani, ha éppen egy új üzenet érkezik.
Az egyszerű szerkezet rendelkezik mozgási szenzorokkal, amelyek folyamatosan követik a felhasználó minden lépését, az adatokat pedig továbbítják az okostelefon irányába, ahol az S Health alkalmazás dolgozza fel az információkat. Az S Health-ben vissza lehet majd nézni a lépésszámot, a megtett távolságot, az elégetett kalóriák mennyiségét és feltételezhetően az alvási ciklusokat is követi, sőt mi több, be lehet állítani különböző teljesítménycélokat, amiknek a teljesítését szintén tudja majd jelezni a karperec a beépített értesítési LED-del. A Charm mindössze egy 17 mAh-s akkumulátort foglal magában, de nem kell félni, az üzemideje így sem vészes; egy feltöltést követően akár 18 napig is bírhatja a strapát – már amennyiben nem jelez semmit sem a beépített LED. Üröm az örömben, hogy egyelőre minden jel arra utal, hogy kizárólag Samsung okostelefonokkal lehet majd összepárosítani. A Samsung Charm ajánlott fogyasztói ára sajnos nem derült ki, így egyelőre nehéz megítélni, milyen esélyekkel áll majd rajthoz. Ha igazán kedvező árcédulával indítaná útnak az újdonságot a Samsung, akkor akár még a Xiaomi Mi Band számára is okozhatna némi fejtörést, ami eddig komolyabb rivális nélkül tud terjeszkedni az alsókategóriában. Sajnos az sem derült ki, hogy mikor fog befutni a készülék, de valószínűleg nem kell már sokáig várni rá.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. dbelam
2016.02.25. 10:49
Üröm az örömben, hogy egyelőre minden jel arra utal, hogy kizárólag Samsung okostelefonokkal lehet majd összepárosítani.

Ezt is másolják az almától? Nem annyira nagy szám ám a műanyag dél-koreai szemét, hogy azt higgyék magukról, ők ám a divatdiktátorok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!