iPon Hírek

Samsung DVD író 22x-es sebességgel

Dátum | 2008. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung bejelentette a világ eddigi leggyorsabb DVD-íróját, amely elképesztő 22x-es sebességgel képes megírni a DVD lemezeket. A vállalat újdonsága Super WriteMaster SH-S223-as típusjelzéssel rendelkezik, az újdonság számos hasznos technológia segítségével próbálja gyorsan és megbízhatóan írni a különböző korongokat.


A Samsung terméke az OverSpeed technológia segítségével a 16x-osan írható lemezeket akár 22x-esen is képes megírni, de a 8x-osan írható lemezek esetében is lehetőséget nyújt az akár 12x-es írási sebesség elérésére. A meghajtó 22x-es maximális sebességgel pörköli a DVD+/-R lemezeket, 12x-esen írja a DVD-RAM korongokat, de a DVD+R DL lemezek esetében képes akár a 16x-os írási sebesség elérésére is, míg a DVD-R DL adathordozókat 12x-es tempóban írja. A DVD+RW lemezek 8x-os, míg a DVD-RW lemezek 6x-os sebességgel készülhetnek a Samsung Super WriteMaster SH-S223-as meghajtójában.


A gyártó SATA csatolófelülettel látja el a terméket, különlegességként a meghajtóhoz megkapjuk a Samsung Live Update programját is, amely egyszerűen és gyorsan képes frissíteni a DVD-író firmware-ét Interneten keresztül. A Samsung SH-S223-as modellje a WriteMaster írókhoz hasonlóan számos speciális technológiával van felvértezve, amelyek között a SAT (Speed Adjustment Technology), a TAC (Tilt Actuator Compensation) és a Double OPC (Optimum Power Control) eljárások egyaránt megtalálhatóak. A gyártó állítása szerint az újdonság környezetbarát módon készül, valamint a termék rendelkezik RoHS minősítéssel is.

A Samsung Super-WriteMaster SH-S223 árával és várható magyarországi megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások