iPon Hírek

Samsung eMCP, memóriák házassága

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A koreai chipgyártó olyan memóriamodulokat fejlesztett ki, amik egy tokban egyesítik a mobileszközök rendszermemóriáját, és a NAND flash alapú háttértárat. A megoldás olcsó és gyors lapkák születését teszi lehetővé, de azért korlátolt a felhasználhatósága.


A most leleplezett eMCP (embedded multi-chip package) modulok a belépő és az alsó-középkategóriás készülékek mellett lesz majd bevethető, mivel egyelőre az egyetlen tokban egyesített memóriák nem elég nagy méretűek. Az első beágyazott chip csomagok 4 GB e-MMC (embedded MultiMediaCard) flash tárolót, és 256 MB, 512 MB, vagy 768 MB alacsony energiaigényű DDR2 memóriát egyesítenek majd. A NAND flash lapkák már a 20 nm-es csíkszélességen készülnek majd, a chipek DRAM-jai pedig a 30 nm-t részesítik előnyben és akár 1066 MHz-es órajelen is ketyeghetnek.

Persze a gyártó is jobban jár ezzel a konstrukcióval, mivel nem elég, hogy így egyszerre értékesíti mindkét memóriatípust, de a gyártási költségek is jóval alacsonyabbak, durva becslések szerint akár 60 százalékkal is gazdaságosabbak lehetnek a jobb gyártástechnológia által. Már készülnek az izmosabb eMCP lapkák is, ezek majd 1 GB DRAM-ot egyesítenek feltehetően 32 GB e-MMC háttértárral.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Vendég-Ven...
2012.01.25. 12:39
Mindez csak gányolás, a meglévő szar technológia csiszolgatása. Az igazán nagy durranás az lenne, ha a NAND flash számos vetélytársa egyikét kezdenék végre nagy sorozatban gyártani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!