iPon Hírek

Samsung Galaxy View – a nappali éke

Dátum | 2015. 10. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung óriási „táblagépe” már nagyon hosszú ideje tartja lázban az érdeklődőket. Az első pletykák felbukkanása óta több mint fél év telt el, de a hivatalos beharangozás is csaknem két teljes hónappal ezelőtt történt, így érthető a dolog. A Samsung a Berlinben megrendezett IFA 2015 kiállításon hintette el a Galaxy View érkezésének hírét a sajtóeseménye végén.
A Galaxy View tényleg óriási. A megjelenítője 18,4 hüvelykes és 1920 x 1080 képpontot lendít mozgásba a munkája során. A 123 PPI-s pixelsűrűség elsőre kiábrándító lehet a hagyományos tableteknél látott értékek után, viszont ezt senki sem fogja 30 cm-ről nézni, így előre láthatólag nem különösebben lesz vele probléma. Az alkalmazott panelről nem derült ki, hogy milyen technológiával dolgozik, de az bizonyos, hogy TFT, szóval vagy a PLS vagy az IPS mellett tette le a voksát ezúttal a Samsung – érthető, hogy a Super AMOLED itt a háttérbe szorult, az ugyanis ekkora méretben jelentősen növelte volna az előállítási költséget. A Galaxy View az Android 5.1.1-gyel került bevetésre, ami a legutolsó Lollipop kiadás. A Samsung szakemberei általában a TouchWiz felhasználói felületet alkalmazzák az androidos masináknál, ezúttal viszont más a helyzet. A bekapcsolást követően a Media UX névre hallgató felület rajzolódik ki a felhasználók keze alatt, melynek a vonalvezetése direkt a Galaxy View speciálisabb igényeihez lett igazítva, jellemzően nagyméretű „csempék” között kell majd lavírozni a használata során.
Ennek a modellnek nem erőssége a fényképezés, ám ez aligha lehet meglepő az érdeklődők számára, mindenki elfogadja majd a dolgot, hiszen a lakásban nem sok megörökíteni való akad. Azért egy kamera így is van a kelléktárában, ami az előlapra került. Ez 2,1 megapixeles felbontást támogat, valamint Full HD videózásra alkalmas. A hangsúly az utóbbira helyeződik, hiszen jellemzően a videókonferenciák lebonyolítására szolgál a kamera, és külön jó hír, széles látószögű, szóval a család apraja nagyja odafér majd elé, ha például távoli rokonokkal folytatnak beszélgetést a felhasználók. A Galaxy View előre láthatólag a hangzásvilágát figyelembe véve is felnőtt a feladathoz, mivel kettő darab, egyenként 4 wattos teljesítményű hangszóró helyezkedik el rajta, melyek sztereóban szólalnak majd meg.
Az eszközben egy Samsung Exynos 7580 fedezhető fel, szóval ezúttal a saját fejlesztésének szavazott bizalmat a vállalat. Ez a lapka egyenrangú Cortex-A53 magokat sorakoztat fel, szám szerint nyolcat, melyek 1,6 GHz-es órajelen munkálkodhatnak maximális terheltség mellett. A grafikus munkát egy 600 MHz-es Mali-T720 MP2 IGP vállalata magára. A Galaxy View-ban 2 GB-nyi rendszermemória bukkant fel, és mivel itt nem annyira kell számolni azzal, hogy nagyon sok folyamat futna egyszerre – inkább csak egy-egy multimédiás vagy szórakoztató program lesz egyszerre az előtérben – ez is bőven elegendő lehet. A háttértárnál két választási lehetőséggel szolgál a Samsung az érdeklődők számára: megvásárolható lesz a készülék 32 vagy 64 GB-tal ellátva is. A tervezők gondoskodtak a bővíthetőségről, így egy microSD kártyával pillanatok alatt megnövelhető a rendelkezésre álló szabad tárkapacitás. A Galaxy View kapcsolati képességeinek sorát egy 4G LTE hálózati modem nyitja, amihez nano-SIM slot tartozik. Ezen felül van még a tarsolyában 802.11ac szabványnak is megfelelő WLAN és Bluetooth 4.1 modul is LE kiterjesztéssel. Ez utóbbinak köszönhetően kényelmesen lehet a készülékhez csatlakoztatni különböző vezeték nélküli perifériákat, amelyekkel komfortosabbá tehető a használata, hiszen bár érintőkijelzős, a mérete miatt jobb távolabbról tekinteni rá.
A dél-koreai vállalat legújabb terméke ugyan táblagépként hallat magáról, de egyébként sokkal inkább egy olyan otthoni szórakoztató eszközről van szó, ami a televízió és a tabletek között helyezkedik el, hasonló célt szolgál, mint egy nappaliba szánt egybegép. Egy táblánál például kulcsfontosságú a hordozhatóság, ezt azonban leginkább akkor fogja magával vinni a felhasználó, ha másik helyre költözik. A térfogata eléri a 275,8 x 451,8 x 11,9 millimétert, a tömege pedig nem kevesebb mint 2,65 kilogramm. A Samsung készített mellé még egy állványt is, ami egyrészt megfelelő szögben tartja majd a készüléket a használat során – hiszen kézben hamar komoly teherré válna – és ez segít a mozgatásában is, mivel egy fogantyú is felfedezhető rajta. A Galaxy View alján gumírozással ellátott talpak is jelzik, hogy főleg lerakott használatra lett tervezve, ezeknek köszönhetően akár lejtős felületen is biztosan áll majd. A szerkezet akkumulátora 5700 mAh-s, ami első hallomásra elég izmos, de figyelembe véve a képátlót, már egyáltalán nem tűnik soknak, sőt. Ennek ellenére a Samsung elmondása szerint egyáltalán nem lesz gondja az üzemidővel, egyetlen feltöltést követően állítólag akár 8 órán át is lehet rajta videózni. A színekkel nem is variált a gyártó, csak feketében lehet hozzáférni. A Samsung Galaxy View elsőként az Egyesült Államokban ütötte fel a fejét. A tengerentúlon 600 dolláros ajánlott fogyasztói ár kíséri, szóval meglehetősen komoly felárat kell fizetnie az érdeklődőknek a nagy méretért cserébe, hiszen a belbecs csak egy középkategóriás okostelefon szintjének megfelelő. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nagyobb tárkapacitással szolgáló modellért mekkora összeget kell majd kifizetni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. axe
2015.10.30. 08:41
ocsmány képe lehet, fhd szifonomba van nem egy 18,4-es panelen nagyon akarod látod a pixeleket, itt egyenesen kibökheti a szemed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rfj1989 axe
2015.10.30. 08:44
Legtöbb embernek a 22"-24" képernyője is "csak" FHD, szóval nem zavaró az ha nem nézzük túl közelről. Ez a teblet pedig nem arra van kitalálva, hogy napszemüvegnek használjuk és 2cm ről nézzük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.10.30. 08:47
igen ez egy tablet, nem egy tv... szóval igenis 22-be jó az fhd mint monitor de mint 18-as tablet pocsék

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. axe
2015.10.30. 08:48
na meg most nézem, hogy macbook is ver rá fél kiló, ha nem másfelet t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Busterftw
2015.10.30. 11:01
Na végre. Ha nem lesz más alternatíva addig, ez megy a falba az ágy mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. peti198706... Buste...
2015.10.30. 13:52
Falra fel? "S az ágyból ki kell fel, leoltani a lámpát amiért világít? Vagy ez úgy magától elalszik ? S ha fenn áll a falon akkor hogy nem fárad el?" -Hasonló kérdések amiket nem kérdeznél meg egy asztali lámpától, de ez a tableta már erre is tudja a választ. húúhh ez a piaci árrés döbbenet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Busterftw peti1...
2015.10.31. 01:47
Nem falra, falba.

A lampahoz meg mar reg ota nem kel fel senki, telorol lenyomom. Wifis phillips.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Smooth44 Buste...
2015.11.02. 08:35
21. század Kőmíves Kelemenje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. elec
2015.11.03. 09:27
Ajánlanám a T. fórum társaknak, hogy nézzenek utána egy okos teló vagy tablet komponenseinek árairól (nem könnyű). Nagyjából a kijelző a legdrágább. Ez némileg magyarázza a készülékek árazását.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!