iPon Hírek

Samsung Hennessy - a kagyló tovább él és terjed

Dátum | 2013. 08. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsungnál mindig is nagy hagyományai voltak az ilyen készülékeknek, és ezt nem vágták a sutba az Android és egyéb okosságok érkezésével sem. Persze az is igaz, hogy mostanra általában csak évente egy ilyen eszközről rántják le a leplet, de konkurencia nem igazán van, így ez szinte csak egy hobbi a gyártó számára. Az eddig egyszerűen W jelzéssel futtatott szériának most nevet adtak több év után, így született meg a Hennessy, ami egyébként a W789 típusazonosítót viseli. Ebből fakadóan ez nem egy csúcsgép, ahogy korábban, például a W999-nél láthattuk, hanem sokkal inkább egy középkategóriát célzó megoldás. A hírünk főszereplője a kagylótelefonoknál megszokott vonalakkal rendelkezik teljes egészében, vagyis a megjelenését tekintve semmi extrát nem fedezhetünk fel rajta. A két kijelző teljesen egyforma, tehát kívül és belül is egy 3,3 hüvelykes panellel lesz dolgunk, amelyek 320 x 480 képpontos felbontást használnak. A ritkaság hátlapja mögé egy 1,2 GHz-es órajelen pörgő, négymagos chipet rejtettek 1 GB-nyi rendszermemóriával felvértezve. Sajnos a SoC kilétére nem derült fény, és bár sok magunk van ugyan, de nem érdemes komoly megoldásra számítani: Cortex-A7 vagy rosszabb esetben Cortex-A5 processzormagokkal állhatunk szemben.

Az operációs rendszer választáskor a Samsung az Android 4.1 Jelly Bean mellett tette le a voksát ezúttal, ami azért annak fényében szomorú, hogy mostanában a gyártónál eléggé sűrűn került elő a 4.2-es verziójú kiadás is. A kapcsolati lehetőségei között van 802.11 b/g/n WLAN, Bluetooth modul, GPS vevő és persze HSDPA modem is. Az új kagyló neve mellett ezen felül ott díszeleg a dupla SIM jelző is, vagyis akár több szolgáltató kártyájával is használhatjuk majd egyidejűleg. A Hennessy akkor sem vall szégyent, ha fotózásra kerül a sor, ugyanis egy 5 megapixeles, LED villanós kamera került a hátoldalára, amellyel HD videókat rögzíthetünk (másodlagos felvevő viszont nincs). A gép tárhelyének mérete ismeretlen, de microSD bővítési lehetőség már biztosan lesz, így akkor sincs gond, ha ezt a pontot esetleg szűkösre szabták. A masina bizony eléggé testes, zsebre vágva 110,85 x 59,3 x 18,62 milliméteres térfogattal kell szembesülnünk, de ami ennél is megrázóbb, az a 208 grammos súly. Bizony erőteljesen fogja húzni a nadrágunkat, ingzsebbe pedig inkább ne is próbáljuk belezsúfolni. Hiába a nagy tömeg, az akkumulátor nem izmos, mindössze 1500 mAh-s egység került beépítésre, ez pedig - főleg a két SIM helyet tekintve, amik Dual-Standby üzemelnek - bizony nem túl sok.

A csúcsot továbbra is a W999 fogja képviselni, de nagyon fontos szerepe lesz a kínálatban a Hennessynek is, mert ez már nem csak Kínában kerül kereskedelmi forgalomba. Az eddig leleplezett androidos kagylók általában a Távol-Keleten ragadtak, de most más lesz a helyzet, és többek közt az Egyesült Államokba is el fog jutni a különlegesség. A megjelenési dátumról és az ajánlott fogyasztói árról egyelőre nem beszéltek a Samsungnál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Supra
2013.08.15. 11:57
Nem értem a logikát. Ha már két kijelző, lehetne mindkettő belül, és akkor lenne értelme.
Vagy lenne teljes, alfanumerikus billentyűzet.

De így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44
2013.08.15. 20:27


kagyló is, samsung is, android is...
rögtön kettőt kérek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!