iPon Hírek

Samsung HomeSync: ütős médiabox, meglepő funkciókkal

Dátum | 2013. 02. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Samsung egy rendkívül ütőképes médiaboxot mutatott be, amely Android 4.1-es mobil operációs rendszert futtat és rengeteg hasznos szolgáltatással áll a felhasználók rendelkezésére. A Samsung HomeSync névre keresztelt újdonsága igazán sokoldalú, hiszen asztali médialejátszóként, médiatárolóként és médiamegosztóként egyaránt helytáll - és ez még csak a jéghegy csúcsa. Az újdonság egy 1,7 GHz-es magórajelen ketyegő, ARM alapú kétmagos SoC egységgel érkezik, amelyhez 1 GB-nyi DDR3-as rendszermemória, illetve 8 GB-nyi eMMC alapú tárhely társul. A felhasználók különböző tartalmait egy 1 TB-os merevlemez fogadja. A tetszetős doboz Gigabites Ethernet porttal, valamint 802.11 b/g/n típusú kétsávos WiFi adapterrel érkezik, ami a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es frekvenciatartományban egyaránt üzemel. Hab a tortán, hogy a felsoroltak mellett Bluetooth 4.0-s adapter, USB 3.0-s port, HDMI videó kimenet és optikai audió kimenet is rendelkezésre áll, sőt, az eszköz a micro USB portnak köszönhetően külső adattárolóként akár számítógéphez is csatlakozhat, így egyszerűen megoldható a nagyobb tartalmak mozgatása.

A Samsung HomeSync egy igazi különlegességnek tekinthető, ami az otthoni és mobil szórakozást egyaránt ötvözi, így az egész család számára páratlan médiaélményt nyújt. Az eszközre könnyedén tölthetünk fel különböző tartalmakat WiFi adapterrel ellátott eszközeinkről, így táblánkon, okostelefonunkon és WiFi-s fényképezőgépünkön tárolt fájlokat egyszerűen és gyorsan megoszthatjuk. További jó hír, hogy rendelkezésre áll a Screen Mirroring funkció is, ami a különböző platformok közötti egyszerű tartalommegosztásért felel. A HomeSync emellett NFC kompatibilitást is kínál, így az NFC támogatással ellátott mobil eszközök egyetlen érintéssel csatlakoztathatóak hozzá.
Maga a HomeSync egyébként egyszerre akár nyolc különböző felhasználó adatainak kezelésére is képes: az egyes felhasználók külön azonosítót kaphatnak, amelyhez külön jelszó is jár, így a hozzájuk tartozó adatok titkosíthatóak. A felhasználók mindannyian hat különböző eszközzel kapcsolódhatnak a HomeSync-hez tartalom le- és feltöltés céljából. Extra, hogy a Dropboxban, illetve más publikus felhőszolgáltatásokban tárolt adatok könnyedén átmásolhatóak a HomeSync-re is. Nem is gondolnánk, de a Samsung HomeSync még vezeték nélküli megfigyelő kamerához is csatlakozhat, így a termék otthoni megfigyelőrendszer központjaként is funkcionálhat, sőt, a kamera élő képét mobil eszközökön is megtekinthetjük. A HomeSync természetesen a biztonsági kamera képének rögzítésére is képes. Az apró doboz persze nem csak a különböző tartalmak tárolására, megosztására, lejátszására, illetve streamelésére használható: segítségével HD televíziónkat internetes televízióvá alakíthatjuk, amelyen keresztül a Google Play áruház, a YouTube videó megosztó és a Samsung Hub is elérhető. Az újdonság az IPTV szolgáltatások számára egy igen fontos kaput is jelenthet, ugyanis segítségével az IPTV-s szolgáltatások okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé válnak, ami a kábelszolgáltatók számára különösen jó hír. A rendszer az alábbi tartalmakat támogatja A Samsung HomeSync várhatóan áprilisban válik elérhetővé világszerte, így Magyarországon is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tomazolika
2013.02.26. 17:09
Azért ebben semmi nagy technikai kihívás nincs . A biztonsági kamera fícsör , nagyon jó , és a vezetéknélküliségnek +1 . Az , hogy 1 TB van benn , istenem ... nem oly szenzáció
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. alfoldi
2013.02.27. 00:53
Azért le a kalappal a Samu előtt, ez komoly kis cuccnak számít ebben a szegmensben, s reméljük az árazása sem lesz rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wolkew
2013.02.27. 11:46
végre, nincs benne bluray, és samsung kretén okostv sem.

egyik sem ért ma már SEMMIT!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2013.02.27. 17:31
Nem értem miért ekkora szenzáció... Ennek is lesz egy 60-70 ezres ára, abból ki lehet hozni egy brazos cuccot ami sokkal többre jó, akár felhőnek is. Audio-video lejátszó? Ne röhögtessen már, erre minden TV alkalmas, csak rá kell gányolni egy vinyót és már is futnak a fullHD tartalmak. Kb akkora a jelentősége mint az Apple TV -nek, csak az használható is valamire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!