iPon Hírek

Samsung LCD monitor hatalmas felbontással

Dátum | 2008. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Manapság a 22 hüvelykes képátlóval rendelkező LCD monitorok piacán nehezen találhatunk olyan gyártót, aki valamilyen különlegességgel látná el a termékét, amitől az nem csak hogy vonzóbbá, de egyedülállóvá válna. Az egyes gyártót néha-néha készítenek egy-két rendhagyó monitort, de a többségre ez nem nagyon jellemző. A Samsung legfrissebb terméke most megpróbál kitörni a hagyományos 22 hüvelykes monitorok szürke kínálatából: a SyncMaster 2243BWP típusjelzéssel rendelkező modell ugyanis egyedülálló natív felbontással próbálja meghódítani a vásárlókat.


A gyártó egyedi monitort szeretett volna létrehozni, így megalkotta az első 22 hüvelykes LCD monitort, amely a szokásos 1680x1050 pixeles natív felbontás helyett már 2048 x 1152 pixeles felbontást kínál, amely persze natív érték. Az újdonság tulajdonképpen a felbontásán kívül azonos tulajdonságokkal rendelkezik, mint az elődje, azaz a SyncMaster 2243BW típusjelzéssel ellátott modell. A 2243BW egyébként 5ms-os válaszidővel üzemel, a monitoron D-Sub, DVI és S-Video bemenet egyaránt jelen van, ezek a csatlakozók várhatóan az újdonságon is jelen lesznek.

A gyártó állítása szerint a nem mindennapi LCD monitorral majd az idei év második negyedévétől kezdve találkozhatunk a boltok polcain, az újdonság árával kapcsolatban azonban még nem árult el információkat a Samsung. Egy biztos: a termék a felbontását tekintve valóban egyedi, mivel ilyen natív felbontást eddig nem volt szokás használni. A Samsung a 19 hüvelykes képátlóval rendelkező LCD modellek szegmensében is változtatásra készül: az eddigi 1440x900 pixeles natív felbontás helyett 1680x1050 pixeles natív felbontással rendelkező monitorokat kíván majd piacra dobni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!