iPon Hírek

Samsung + Microsoft = gyorsabb SSD-k

Dátum | 2008. 08. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Múlt hónapban a Sandisk vezetője, Eli Harari fejtette ki egyik nyilatkozatában, hogy a Microsoft új operációsrendszere, a Windows Vista nem képes profitálni az SSD meghajtók által kínált nagyobb sebességből. Akkor Harari hozzátette, hogy a SanDisk már dolgozik az SSD meghajtók legújabb generációján, amelyek már megoldást kínálnak erre a kellemetlen problémára.

Ezzel egy időben a Samsung is bejelentette legújabb törekvéseit: a vállalat a Microsoft szakembereivel együttműködve próbálja javítani az SSD meghajtók Windows Vista alatti teljesítményét. A két cég mérnökei megpróbálják megtalálni az ideális adatcsomag méretet, amely a lehető legjobb sebesség elérését biztosítja majd az SSD meghajtók esetében. A Forward Insights elemzője, Gregory Wong néhány részletet is elárult a szóban forgó problémával kapcsolatban.


"A Windows Vista különböző módon kezeli a merevlemezen és az SSD meghajtón található fájlok méreteit - fejtette ki Wong. A Windows Vista merevlemezekhez lett optimalizálva, ezeken az egységeken kisebb csomagokban tárol egy-egy adatot. A probléma tulajdonképpen az, hogy a merevlemezek és az SSD meghajtók szektorai különböző méretűek, az SSD meghajtók esetében nagyobb szektorokat vannak jelen, ez okozza a problémát.

Véleményem szerint a Samsung és a Microsoft szakemberei az SSD meghajtók kezelésénél 4 KB-os szektorméretet fognak meghatározni, ami jóval nagyobb, mint a merevlemezek esetében alkalmazott 512 bájtos méret"
- nyilatkozta Mr. Wong.

A Samsung gyáraiban egyébként már javában készülnek a 128 GB-os adattároló kapacitással rendelkező SSD meghajtók is. A vállalatnál még az idei év vége előtt megkezdik az új, 256 GB-os SSD meghajtók gyártását, így a tervek szerint 2010-re az SSD forgalom a jelenlegi nyolcszorosára fog növekedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szabtam
2008.08.09. 21:10
vissza a hírhez

lehet, hogy ennek is köze van az ssd-k vártnál lassabb működéséhez, de kicsit billgéces marketingszagú.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szabtam
2008.08.09. 23:00
Lol:

a teljes értelme a kimoderált résszel együtt lett volna, ahol idéztem egy másik oldal cikkéből, nem tudtam, hogy szabályzatot sértek. bocsánat.

de a cikket is pontatlanul olvastam, és valóban hülyeség, amit írtam....

ez van no...

de a moderátor megírhatná, hol sértettem etikát, hogy a jövőben tudjam kerülni. (azt hittem, hogy forrásmegjeleöléssel lehet idézni máshonnan.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!