iPon Hírek

Samsung mobil Symbian + Safari kombinációval

Dátum | 2008. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

 A Samsung, aki jelenleg a világ második legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, egy meglehetősen érdekes telefont mutatott be. Az újdonság a rajta található szoftverkombináció miatt számít különlegesnek: a Samsung az eszközt Symbian operációsrendszerrel és előtelepített Safari webböngészővel dobja majd piacra.


A Samsung új modellje L870-as típusjelzéssel rendelkezik, az egység 103,5 x 50,5 x 13,5 mm-es méretekkel büszkélkedik. A telefon 3G támogatással egyaránt fel lesz vértezve. A készülék kijelzője 2,4 hüvelykes képátlóval, valamint 240 x 320 pixeles felbontással rendelkezik, az egység 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes. A kis jövevény ezen kívül 3 megapixeles beépített kamerával is el lesz látva. A telefon 100 MB megosztott memóriával érkezik, ezt a tárterületet azonban könnyedén bővíthetjük majd a rendelkezésre álló microSD kártyahelynek köszönhetően. Hogy teljes legyen a kép, a kis készülék FM rádióval és Bluetooth 2.0-s támogatással szintén rendelkezni fog.

A Samsung új mobiljának hardveres képességei teljesen rendben vannak, ám szoftver tekintetében már egy kissé furcsa az eszköz. A telefonra a gyártó Symbian OS v9.3 operációsrendszert és előtelepített Safari webböngészőt helyezett el. A Samsung L870 megjelenése előtt az iPhone volt az egyetlen telefon, amely Safari webböngészővel rendelkezett. Az Apple terve mindenesetre érdekes: ha az emberek Windows alatt nem hajlandóak használni a Safari webböngészőt, akkor a vállalat a mobil webböngészők piacán tesz próbát a szoftverrel. A Samsung telefonjának ára egyelőre nem ismert, a készülék a hírek szerint valamikor augusztus folyamán jelenhet meg kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.05.29. 16:07
(Vendég_atkarc_* @ 2008 May 29, 13:50) [snapback]46133[/snapback]
De most minek akarja az apple a safarit mobilokra erőltetni? Ott az opera mini..

Úgy tűnik, hogy a Windows-os felhasználóknak nem jött be a Safari, így most megpróbálnak más célközönséget keresni, hátha... A Windows-os Safari tényleg gáz, nekem sem jött be, de Mac OS X alatt (majdnem) kizárólag azt használom. Ott nagyon szépen működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!