iPon Hírek

Samsung monitor HD videó konferenciához

Dátum | 2009. 06. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung és a RADIVISION együttműködésének köszönhetően elkészült a VC240-es LCD monitor, amely egy 5 megapixeles webkamerával is el van látva, így tökéletesen alkalmas videó konferenciákhoz történő használatra. A különleges termékek a gyártójukra jellemző minőséggel rendelkeznek, így a páros igazán ütőképes választás lehet az általuk megcélzott piaci szegmensben.


A 23,6 hüvelykes képátlóval rendelkező Samsung LCD monitor teljes HD felbontás mellett üzemel, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontást takar. Az 5 milliszekundumos válaszidővel és 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkező újdonságot a vállalat D-Sub és DVI bemenetekkel egyaránt ellátta. A monitor tetején helyet foglaló 5 megapixeles webkamera tökéletesen alkalmas nagyfelbontású, azaz 720p-s videó zökkenőmentes, 30 képkocka/másodperces sebességgel történő felvételére és továbbítására. Az egység a lehető legtökéletesebb hangminőség elérésének érdekében zajszűrővel ellátott mikrofont is tartalmaz.


A Samsung és a RADIVISION által kifejlesztett VC240-es termék számos VoIP rendszerrel kompatibilis (SIP alapú MCU és Unified Communications), rendelkezik H.264-es kodek támogatással, így hatékony tömörítést kínál a nagyfelbontású videók számára. Az újdonság egyébként a RADIVISION SCOPIA termékcsaládját is támogatja. A termék a RADIVISION SVC (Scalable Video Coding) és FEC (Forward Error Correction) technológiáit is tartalmazza, amelyek a lehető legjobb videó minőséget kínálják.

A főként az üzleti élet szereplőinek szánt újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára 1999 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. d311c
2009.06.19. 20:11
720p-t bíró kamerát adnak a 1080p-s monitor mellé - nem érezték az ellentmondást ebben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!