iPon Hírek

Samsung: Új zászlóshajó érkezett a kagylómobilok élére

Dátum | 2017. 08. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung Leadership névre keresztelte azt az új kagylómobilt, ami a felsőkategóriát veszi célba, és az új csúcsmodell lesz ezen a területen. Az SM-G9298 azonosítóval ellátott okostelefon ugyan nem kompromisszummentes, de a teljesítményére aligha lehet majd panasz.
A Leadership 8 két megjelenítőnek ad otthont, az egyik panel belül van, a másik pedig a készülék fedlapján. Ezek a kijelzők teljesen egyformák, mind a kettő megoldás Super AMOLED technológiára épül, 4,2 hüvelykes a képátlójuk és Full HD felbontással szolgálnak. A belső kamera, ami lényegében itt az előlapi szerepét tölti be, 5 megapixeles érzékelőre épül, ez felel majd a videocsevegések lebonyolításáért és az önarcképek megörökítéséért. Az egység aránylag jól viseli majd a rosszabb fényviszonyokat is az F/1.9-es rekesznyílású lencserendszere révén. A főkamera már egy 12 MPixeles képszenzoron alapszik, és ehhez egy F/1.7-es optika kapcsolódik. Vélhetően az SGS8-ból ismert megoldásról beszélhetünk, ennek megfelelően remek felvételek megörökítésében lehet partner. A képalkotó fáziseltérésen alapuló automatikus fókuszálással dolgozik, így pillanatok alatt megtalálja az élességet a kiválasztott témán, és a munkáját egy LED-es villanó is segíteni fogja szükség esetén. Amennyiben videózásra kerül a sor, Ultra HD támogatást biztosít a masina.
Sajnos nem a Snapdragon 835 került bevetésre a Leadership 8 fedélzetén, de sok bánkódásra nincsen ok a Snapdragon 821 SoC mellett sem. A Qualcomm ebben a megoldásban négy Kryo processzormagot pakolt össze 2,15 és 1,6 GHz-es frekvencián egy Adreno 530 grafikus vezérlővel. A rendszernek 4 GB-nyi memóriát biztosítottak a fejlesztők az SM-G9298 esetében, ami egészen biztos, hogy mindenre elegendő lesz, a háttértár pedig 64 gigás kapacitással szolgál, ezt igény szerint bővíteni is lehet, legfeljebb 256 GB-os memóriakártya hozzáadásával. A szerkezet kapcsolati képességeinek lajstromát a VoLTE-vel megtoldott 4G LTE hálózati modem nyitja, emellett mindenképpen ki kell emelni az NFC chip meglétét is. Továbbá akad a masinában 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi 2x2 MIMO-val, Bluetooth modul Low-Energy kiterjesztéssel és persze A-GPS vevő is (GLONASS-szal). Dual-SIM-es az okostelefon, de sajnos hibrid elrendezéssel kell számolni, ami annyit tesz, hogy a második hálózati kártyának egy sloton kell osztoznia a microSD-vel.
Az eszköz háza alumíniumötvözet és üveg tökéletes kombinációjából épül fel, így már az első kézbevételnél garantáltan jó minőségérzetet nyújt. A kizárólag fekete színben megjelenő masina arany márkajelzéssel és feliratokkal lett ellátva, így egészen elegánsan fest. A gépezet térfogata 130,2 x 62,6 x 15,9 milliméteres, a tömege pedig meglehetősen tekintélyt parancsoló, 235 gramm. Az ujjlenyomat-olvasó közvetlenül a kamera alá került, a pulzusmérő pedig mellette helyezkedik el a LED-es villanó társaságában. Arról nem esett szó hivatalosan, hogy melyik Android verzió fut rajta, de sajnos a TENAA-nál még az Android 6.0-val járt – remélhetőleg ennek ellenére már a Nougáttal kerül bevetésre, vagy legalább hamar kap frissítést. A szoftver egyebek mellett kiemelt biztonsági lehetőségeket is nyújtani fog. Az összehajtható készülék egyik legnagyobb hátránya az akkumulátornál jön ki. Itt a tervezők keze rendesen meg van kötve, mert nincs akkora üres hely a burkolat alatt, mint egy hagyományos formátumú okostelefonnál, ezért csak egy 2300 mAh-s kapacitású telep fért be a hátlap mögé. Az üzemidőn legfeljebb az segíthet, hogy legalább a kijelzők sem nagyok, így nem fogyasztanak sok energiát. A masina támogatja a gyorstöltést, még vezeték nélküli formában, töltőpadra helyezve is.
A Samsung Leadership 8 (SM-G9298) Kínában fog először bevetésre kerülni, és azon belül is a China Mobile szolgáltató lesz az, aki elsőként piacra dobhatja. Arról egyelőre nincs információnk, hogy mennyibe kerül majd a különlegesség, de egészen biztos, hogy nem lesz olcsó mulatság, hiszen a felmenői általában ezer dollárnál is többe fájtak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. 19milan97
2017.08.07. 15:00
Elég gyatra az az akkumulátor az árhoz és a mérethez képest is..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predike07 19mil...
2017.08.07. 17:43
Pont ez jutott eszembe nekem is.
Átlag használattal jó ha 1 napot bírhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pepeno1
2017.08.08. 16:42
A külső kijelző lehetett volna sokkal kisebb is, mint mondjuk a Motorola Razr V3XX esetében is volt. Valamint csak infót közöl, és nem tudod nyomkodni, mert így nem sok értelme van a kagyló formának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!